Trener Isinbajeve

''Suspenzija ruskog atletskog tima sa OI kazna je za sve sportaše''

Sport / Flash | 11. 11. 2015. u 12:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se ruski atletski tim suočava s isključenjem s olimpijskih igara u narednoj godini, trener legendarne skakačice s motkom Jelene Isinbajeve tvrdi da bi zabrana kompletnom timu kaznila sportaše čiji je dosije nesporan.

Sportsko vladajuće tijelo trebalo bi odlučiti u petak o suspendiranju Rusije, u prvom koraku ka sprečavanju te zemlje da sudjeluje na atletskim natjecanjima na olimpijadi u Rio de Janeiru.

Evgenij Trofimov, dugogodišnju trener i mentor Isinbajeve, izjavio je za Associated Press da bi zabrana nastupa kompletnom ruskom timu "prekršila temeljni zakon, presumpciju nevinosti".

Trofimov je kazao da Isinbajeva nikada nije bila umiješana u bilo kakvu doping aferu i da "sportaši koji su čisti ne trebaju patiti".

Trofimov je kazao da je Isinbajeva, koja se posljednji put natjecala u 2013. godini, u dobroj formi i da bi mogla oboriti vlastiti svjetski rekord iduće godine.

Podsjetimo, prema nekim navodima, atletičari iz Rusije su potplatili svoje dužnosnike da im nabave nedozvoljene supstance ali i prikriju testove, što je izazvalo šok među atletičarima širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close