EP 2016.

Sušić pozvao 23 igrača, među njima i vratar Zrinjskog

Sport / Nogomet | 22. 08. 2014. u 09:36 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić danas je objavio spisak igrača koji su pozvani za predstojeće susrete sa Lihtenštajnom 4. i Ciprom 9. rujna.

Spisak igrača: Begović, Fejzić, Dujković, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Mujdža, Vršajević, Kolašinac, Bešić, Salihović, Cimirot, Medunjanin, Lulić, Pjanić, Prcić, Hajrović, Zakarić, Hadžić, Sušić, Ibišević, Džeko i Višća.

Nova imena su Gojko Cimirot (FK Sarajevo), Goran Zakarić (NK Široki Brijeg), Sanjin Prcić (Stade Rennais FC) i Ratko Dujković (HŠK Zrinjski).

Podsjećamo, u kratkom razdoblju tri su se bh. reprezentativca oprostila od državnog dresa - Senijad Ibričić, bivši kapetan kapetan Emir Spahić, i rekorder po broju nastupa za BiH Zvjezdan Misimović. Kapetansku traku ubuduće će nositi Edin Džeko.

Prvi susret je prijateljska utakmica Lihtenštajnom koja se igra u Tuzli, a drugi susret s Ciprom prva utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

S 'Zmajevima' u skupini osim Cipra su još Wales, Andora, Belgija i Izrael.
Ranije je odlučeno da će se Zmajevi pripremati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici koji je urađen po svjetskim standardima i pruža sve uvjete za kvalitetnu pripremu igrača.

Okupljanje je zakazano za 1. rujan.

Kopirati
Drag cursor here to close