Zrinjski

Šulenta: Navijači ne trebaju brinuti, prvi smo, tu želimo i ostati

Sport / Nogomet | 09. 12. 2016. u 10:53 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Moramo biti zadovoljni ostvarenim, pogotovo kada su u pitanju rezultati na domaćoj sceni, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta u osvrtu na godinu na izmaku. 

Prvi operativac kluba zadovoljan je prezentacijama Plemića u svim natjecanjima, ali ne do kraja. 

“Kada se podvuče crta, osvojili smo naslov prvaka bez poraza u proljetnom dijelu, dok smo u aktualnoj sezoni vodeći s izborenim četvrtfinalem Kupa. I nastup u Europi može dobiti prolaznu ocjenu, ali samo kada je u pitanju dojam, jer ipak nismo uspjeli eliminirati Legiju”, izjavio je za Dnevni list.

“Istina, eliminacija od Poljaka nije neuspjeh kao što je bio slučaj sa armenskim Širakom, ali je činjenica da smo imali priliku koju nismo iskoristili. Dobar dojam nije ono što nas treba zadovoljavati.”

Crna rupa s kraja jeseni

Istaknuo je kako bi bilo još bolje da se kriza na kraju jeseni nije dogodila, ali i to da se ta crna rupa previše spominjala...

“Naravno da bismo bilo još zadovoljniji da nismo izgubili nekoliko bodova u završnici, ali u sportu ne može uvijek sve ići prema našim željama. Mišljenja smo da se ti posljednji rezultati previše apostrofiraju nakon svega dobrog što smo napravili u ovoj godini.”

“Istina, prednost od osam bodova se prepolovila, ali ipak smo vodeći s ne tako malom prednošću ispred Sarajeva i Željezničara. Naši navijači ne trebaju biti zabrinuti, nego upravo suprotno - trebaju uživati, jer smo ipak vodeći s jasnim ciljem da na prvom mjestu budemo i na kraju prvenstvene utrke.”

2017.

Zrinjski posljednjih godina konstantno raste, što je cilj i iduće godine, ali tu se pojavljuje ono 'ali'...

“To je naš cilj u svakom slučaju, iako smo svjesni da je prostor za naš napredak sve manji, budući da 2016. godinu zaključujemo kao aktualni i jesenski prvak. No, nije nam bilo jednostavno niti napraviti iskorak nakon osvojenog naslova prvaka pa smo ipak uspjeli, budući da smo ove sezone ipak podignuli našu igru u odnosu na prošlu.“

A ako će se tražiti napredak, to sa sobom povlači i osvježavanje/pojačavanje kadra. 

“Već sam rekao da je naš cilj da i u godini pred nama nastavimo ići uzlaznom putanjom, a u svjetlu toga radimo analizu što moramo napraviti kako bismo stvorili preduvjete da u tome uspijemo, jer nije dovoljno samo imati želju. Dokazali smo da nismo klub koji donosi ishitrene odluke, a za takve odluke nema niti potrebe.”

“Zastor na prvi dio sezone tek je spušten, tako da imamo dovoljno vremena, kako za tu analizu koju već radimo, tako i za konkretne poteze. Hoće li biti velikih promjena? Određenih će sigurno biti, kao i u svakom prijelaznom roku”, zaključio je Šulenta. 


Veće projekte teško očekivati

U posljednje se vrijeme u kuloarima povlači priča o novim radovima na stadionu Zrinjskog, no Šulenta ističe da to trenutno spada u domenu priča 'lakše reći nego napraviti'. 

“Rad na infrastrukturi je kontinuirani proces. Bez obzira na više nego ograničene financijske mogućnosti, mi svejedno u svakoj godini pokušavamo stvoriti novu vrijednost, jer su zahtjevi koje pred nas postavlja UEFA sve teži i teži”, rekao je. 

“Tako smo uoči ove sezone postavili novi led display kojim smo zamijenili stari semafor i zbog toga smo zadovoljni. Moramo biti svjesni i realnosti u kojoj egzistiramo, jer neki veći infrastrukturni projekti objektivno nisu realni bez prave podrške. Jednostavno, iluzorno je očekivati da Zrinjski svojim prihodima može osigurati sredstva za velike projekte, bez obzira što smo svi itekako svjesni nedostataka koje ima stadion.”

Kopirati
Drag cursor here to close