Natjecanje

Sportske igre mladih: Najljepša sportska priča ponovo u Mostaru

Sport / Flash | 30. 06. 2014. u 11:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na terenima Karting kluba, Balinovca (Radobolja), OŠ Ivan Gundulić (Peta Osnovna škola) i u Teniskom centru Mostar danas su otvorene četvrte po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natjecanje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

Prva natjecanja počela su Coca-Cola kupom na terenima Karting kluba. Coca-Cola kup, natjecanje u malom nogometu u kategoriji 1998. godište i mlađi, ove godine se po drugi put održava u ovom gradu.

Osim Mostaraca, na natjecanjima su svoje znanje pokazali i dječaci i djevojčice iz Konjica, Blagaja, Drežnice, Stoca i Širokog Brijega.

Sedmogodišnji Justin Ilić u Teniskom centru odigrao je sjajan meč. ''Tenis treniram već dvije godine i jako ga volim. Kada odrastem želim biti najbolji tenisač'', rekao je on.

Najbolji mladi sportaši iz Mostara dobit će priliku da putuju na finalno natjecanje u Sarajevu. Usprkos kiši u inače sunčanom hercegovačkom gradu sudionici imaju priliku natjecati se u malom nogometu, stolnom tenisu, badmintonu, rukometu, šahu, odbojci, tenisu i košarci.

''Finalno natjecanje Igara održat će se u Sarajevu od 19. do 23. kolovoza 2014. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta'', izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

U suradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz financijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promoviraju projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Nakon Mostara, Igre će posjetiti još 20 gradova u BiH, a naredni grad je Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close