Imperativ finale Kupa

Slišković: Moramo dobiti utakmicu protiv Borca!

Sport / Nogomet | 28. 04. 2015. u 11:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U redovima Širokog Brijega itekako su svjesni značaja sutrašnje uzvratne utakmice poluzavršnice Kupa BiH protiv Borca. Unatoč krizi rezultat i igre, problemima s neefikasnošću, kao i ozljedama nekolicine igrača, na Pecari se ipak vjeruje u pozitivan rasplet priče u završnici sezone pa tako i u dvoboju s Banjolučanima, prenosi službena stranica NK Široki Brijeg.

”Mi jednostavno moramo sutra dobiti utakmicu protiv Borca. Na koji način, kako, manje je bitno, ‘umiranje u ljepoti’ bit će u drugom planu u dvoboju u kojem pobjeda znači prolaz u finale Kupa. Ni svi problemi oko sastava ne mogu i ne smiju nam biti opravdanje u slučaju negativnog rezultata. A na to ne smijem ni pomisliti, ne vjerujem u to…”, kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Blaž Slišković.

Popularni Baka još jednom je istaknuo kako se igrači ”Plavo-bijelih” moraju psihološki podići, vratiti izgubljeno samopouzdanje i preuzeti odgovornost. Borac sigurno, dodao je, neće doći na Pecaru bez ambicije plasmana u finale, a kod svojih igrača inzistirat će na tome da pokušaju ”diktirati tempo od prve minute, pritisnuti goste i ako se u tome uspije u prvih pola sata, a pritom još postigne i zgoditak, posao će onda sigurno biti olakšan”.

”U toj napadačkoj, agresivnoj igri moramo biti spremni na polukontre i kontre, Borac ima lagane i brze igrače koji to dobro rade”, kazo je Slišković, uz dodatak kako je ”0:0 vrlo opasan rezultat, psihološki možda čak i opasniji nego da smo u prvoj utakmici izgubili 0:1”. Mjesta, vremena i prostora za bilo kakve eksperimente u postavi, zaključio je, jednostavno nema.

''Borac je dobar, ali igramo na Pecari, pred naim navijaima i, vjerujem, idemo u finale! A i u prvenstvu je jo sve...

Posted by Wagner Santos Lago on 28. travanj 2015

 

Na raspolaganju je svega 13-14 potpuno zdravih igrača, a izvjesno je jedino da će Široki na teren istrčati s ”ofenzivnom formacijom u nakani da što prije postigne gol”.

Kapetan Wagner Santos Lago ustvrdio je kako ”sutra nemamo pravo na kiks”. ”Borac je dobar, ali igramo na Pecari, pred našim navijačima i, vjerujem, idemo u finale! A i u prvenstvu je još sve otvoreno. Želimo osvojiti oba trofeja, a ako to ne bude moguće, onda barem jedan” kazao je Wagner, prenosi službena stranica kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close