Europsko prvenstvo

Širokobriješke mažoretkinje dočekane u središtu grada, Mostarke jedine iz BiH osvojile medalje

Sport / Flash | 15. 09. 2014. u 21:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju navečer u rumunjskom gradu Targovistu završeno je 16. Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem je, u tri dana, nastupilo oko 2.000 mažoretkinja iz devet europskih država.

Bosna i Hercegovina također je imala svoje predstavnice, a za razliku od prošlogodišnjeg europskog prvenstva u Češkoj gdje je BiH osvojila petnaest, ovo u Rumunjskoj naše predstavnice neće pamtiti po dobrom. Osvojene su samo dvije medalje, a obje su otišle u tabor ‘Mostarskih mažoretkinja.’ Zlatnu medalju osvojila je Petra Brkić u kategoriji senior solo pom-pon, a bronca je otišla u ruke kadetskog sastava u kategoriji pom-pon.

Mažoretkinje Grada Širokog Brijega, njih čak 120, u ponedjeljak navečer došle su u Široki Brijeg gdje su ih na središnjem gradskom trgu dočekali roditelji i prijatelji. Širokobriježanke su u Rumunjsku otišle kao državne prvakinje u deset kategorija, te državne viceprvakinje u četiri kategorije, dok su na prošlogodišnjem europskom prvenstvu u Češkoj osvojile osam medalja. No, Rumunjska im, barem što se tiče rezultata, neće ostati u dobrom sjećanju jer ovoga puta su ostale bez medalja.

Na europskom prvenstvu sudilo je šest sudaca iz šest različitih zemalja: Mađarske, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Češke te Bosne i Hercegovine koju je predstavljala sutkinja Nataša Puhalo iz Mostara.

Ipak, vrijedi istaknuti tri četvrta mjesta koja su Širokobriježanke osvojile u kategoriji štap: Juniori solo, Seniori duo i kadetski sastav u formaciji, a s obzirom da su u neformacijama prva tri mjesta odnijeli slovenski timovi, koji se uz mažoret ples bave i twirlinog, rezultati ipak na kraju nisu tako loši kako izgleda na papiru.

''Rezultatima sam, iskreno ću vam reći, šokirana, jer ja kao internacionalni sudac u mažoret plesu ne mogu vjerovati da naše cure nisu osvojile niti jednu medalju. Za ovo smo se dugo spremale, svakodnevni i višesatni treninzi curama su oduzimali puno vremena, no one su se tomu posvetile i na europskom prvenstvu u Targovistu su dale sve od sebe. Svoje cure ne vidim kao gubitnice, one su za mene i dalje ‘Veličanstvene’ te su prvakinje moga srca, a i srca mnogih oduševljenih navijača koji su nas bodrili sve ove dane natjecanja,'' izjavila je za Bljesak.info trenerica i koreografkinja Mažoretkinja Grada Širokog Brijega Marija Topić Ramljak.

Organizacija na nivou

Natjecanje se odvijalo na središnjem gradskom trgu u rumunjskom gradu Targovistu, a po riječima Topić Ramljak domaćini su bili odlični.

''Bili smo smješteni u novim studentskim domovima, a doručak, ručak i večera bili su nam osigurani u hotelu koji se nalazi tik do natjecateljske arene. Ovo prvenstvo bilo je jedno od najbolje organiziranih, a domaćini su se jako potrudili da nam ništa ne fali. Jednoj od naših mama, koje su bile pratnja mlađim mažoretkinjama, je tijekom natjecanja pozlilo, a organizatori i hitna pomoć grada Targovista su brzo reagirali i pružili joj vrhunski tretman u obližnjoj bolnici te im se i ovim putem iskreno zahvaljujem,'' rekla je Topić Ramljak za Bljesak.info

Bosnu i Hercegovinu su, uz Široki Brijeg i Mostar, predstavljale Grude, Uskoplje, Kiseljak i Tomislavgrad. Europski mažoret savez (EMA) još uvijek nije odlučio koja država i grad će biti domaćin 17. prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close