Arbitraša HKS-a

Savez poništio odluku: Ivica Zubac ostaje igrač Cibone

Sport / Košarka | 05. 02. 2016. u 19:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arbitraža Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) na sjednici održanoj u petak odlučila je kako mladi hrvatski reprezentativni centar, 18-godišnji Ivica Zubac ostaje igrač Cibone, čime je poništena prvostupanjska odluka Povjerenika za natjecanje A-1 muške lige Dražena Jendriša od prošloga mjeseca prema kojoj je prelazak Zubca iz Cibone u Cedevitu ocijenjen pravovaljanim.

Odluka Arbitraže HKS-a u ovom slučaju je konačna, navodi Hina.

Prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza, u tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zubca i Cedevite.

Zubac, 211 centimetara visoki centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17,6 koševa i 7,9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6,8 koševa, 3,0 skoka).

Od odlaska iz Cibone u Cedevitu Zubac nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od 8. kola TOP-a 16.

Kopirati
Drag cursor here to close