uzvrat

Sarajevo po čudo u Poznan, apel navijačima da se suzdrže sukoba

Sport / Nogomet | 22. 07. 2015. u 09:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Sarajevo večeras u Poznanu igra uzvratnu utakmicu druge runde kvalifikacija za Ligu prvaka protiv poljskog Lecha.

Utakmica na "Inea" stadionu u počinje u 20.45 sati, a "Bordo" klub, i ovog puta će imat podršku svojih navijača na tribinama.

Ipak, zbog onog što se događalo uoči prve utakmice, kada je bilo puno sukoba između navijača Sarajeva i poljskog Lecha, iz redova BiH prvaka uputili su apel navijačima.

- Uoči samog dolaska na stadion, naši navijači bit će adekvatno ispraćeni od strane poljske policije prilikom ulaska u samu državu Poljsku sve do stadiona, kako bi bila osigurana maksimalna sigurnost svih naših navijača. Pozivamo svoje navijače da fer i sportskim navijanjem podrže svoj klub na večerašnjem nogometnom spektaklu - priopćeno je iz FK Sarajevo.

Iz redova prvaka BiH upozoravaju svoje navijače, da je prema zakonima Poljske o javnom okupljanju strogo zabranjeno korištenje pirotehnike, te konzumiranje alkohola na stadionu, a pojedinci, koji prekrše te odredbe, u zavisnosti od počinjenog kaznenog djela, mogu dobiti kaznu zatvora od tri mjeseca do pet godina, te minimalnu kaznu od 500 eura, navodi se u priopćenju.

Prva utakmica između Sarajeva i Lecha završila je pobjedom 2:0 Poljaka.

Kopirati
Drag cursor here to close