Optimizam na Koševu

Sarajevo krenulo u lov na dvostruku krunu

Sport / Nogomet | 15. 01. 2015. u 14:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva danas su obavili prvi radni sastanak uoči početka priprema za proljetni dio sezone 2014/15. Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Drugoplasirani tim prvenstva BiH u polusezonu ulazi ambiciozno. Ekipa koju predvodi Veležova legenda Meho Kodro želi osvojiti dvostruku krunu'', odnosno titule u Premijer ligi i Kupu BiH.

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je igrači kadar za nadolazeću polusezonu skoro kompletiran i Kodro će za proljetni dio sezone na raspolaganju imati 25 igrača.

- Planiramo se pojačati na jednoj poziciji, a to bi trebalo biti riješeno u idućih par dana. Također, neki igrači će ići na posudbe u druge klubove. Kvaliteta našeg igračkog kadra je neupitna i sigurno će moći ispuniti zacrtane ciljeve. Planiramo ići do kraja i u prvenstvu i u Kupu BiH - rekao je Ibraković.

Ekipa će naredna dva-tri dana u Sarajevu trenirati i obaviti testiranja igrača da bi se stručni štab upoznao s trenutnim fizičkim i zdravstvenim stanjem igrača. Idući ponedjeljak će otputovati u Čitluk gdje će nastaviti s pripremama, a povratak u Sarajevo planiran je za subotu.

Uslijedit će put i drugi dio priprema u Antalyji (Turska), a posljednji dio priprema ponovo će biti obavljen u Čitluku. U Čitluku i Antalyji Sarajevo će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica, nakon čega će Kodro znati koliko može očekivati od trenutnog igračkog kadra Sarajeva.

- Vidim da u ovoj ekipi ima puno kvaliteta i kapaciteta, ali i dosta prostora za napredak. Intuicija mi govori da bi mogli imati prelijepu nogometnu godinu. Mislim da se većina igrača slaže s mojim razmišljanjima. Svjesni su da su u ekipi koja je stvorena da se bori za titule, što možda nosi određeni pritisak - izjavio je Kodro.

Osvrnuo se i na novog igrača u ekipi - Mehmeda Alispahića, koji bi po Kodrinim riječima trebao imati veliki doprinos u ekipi ako se vrati u željenu formu.

- Alispahić je jako kvalitetan igrač. Ako ga uspijemo vratiti u barem 80 posto forme u kojoj je bio u Šibeniku ili kada je prešao u Dinamo, bit će izvanredno pojačanje. Klub je napravio pravi potez njegovim dovođenjem - zaključio je Kodro.

Kopirati
Drag cursor here to close