Viva Portugal

Ronaldo: Moj san se ostvario!

Sport / Flash | 11. 07. 2016. u 06:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u suzama je završio svoj nastup u finalu kada je zbog ozljede morao napustiti igru, ali i sa suzama radosnicama je dočekao pobjedu Portugala protiv Francuske u finalu EURO-a.

"Ovo je najsretniji trenutak u mojoj karijeri. Sretan sam, presretan. Čekao sam ovaj trenutak od 2004. godine i poraza od Grčke. Molio sam Boga da mi pruži još jednu priliku," kazao je Ronaldo koji je tijekom finala prošao put od agonije do ekstaze.

"Sve sam osvojio u klubovima i na individualnom planu, ali nikada ništa s Portugalom. Sada konačno jesam. Ovo je za moje suigrače, trenera, Portugalce, navijače, našu emigraciju... Ovo je nevjerojatno. Ovo je nešto što sam zaslužio. Nisam imao sreće jer sam se ozlijedio, ali moji suigrači su se borili protiv 70 tisuća ljudi. Viva Portugal", poručio je Ronaldo sa suzama u očima.

Zvijezda portugalske vrste i Real Madrida zbog ozljede koljena je zamijenjena u 25. minuti. Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Dvaput se pokušao vratiti u igru, ali je u suzama napustio teren i nastavio voditi svoje suigrače s klupe i uz aut-liniju.

"Oduvijek sam maštao o naslovu osvojenom s reprezentacijom. Sada se moj san ostvario. Za mene je ovo, a vjerujem i za sve Portugalce, poseban trenutak, dan za pamćenje."

Ronaldo je na klupskom planu osvojio sve što se može osvojiti. U dresu Reala je dva puta bio prvak Europe, a Ligu prvaka je osvojio s Manchester Unitedom. Tri puta je bio engleski prvak, a jednom prvak Španjolske. U karijeri je osvojio čak 17 klupskih trofeja, a tri puta je biran za najboljeg nogometaša svijeta. Sada je napokon dočeka trenutrak sreće u dresu portugalske vrste.

"Nažalost, u finalu nisam previše igrao. No vjerovao sam u dečke. Znali smo da uz pravi pristup i dobru taktiku možemo pobijediti snažnu Francusku", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close