Serie A

Roma na Tottijevom oproštaju izborila direktan plasman u Ligu prvaka

Sport / Nogomet | 28. 05. 2017. u 20:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rome osvojili su drugo mjesto u talijanskom prvenstvu i izravni plasman natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone zahvaljujući dramatičnoj 3:2 (1:1) pobjedi protiv Genoe u susretu posljednjeg, 38. kola Serie A u nedjelju.

Sve do 90. minute dvoboja rezultat je bio 2:2, a s obzirom da je istodobno Napoli kao gost svladao Sampdoriju sa 4:2, Napoli je bio drugoplasirana momčad, ali tada je Džeko u kaznenom prostoru gostiju uspio glavom spustiti loptu, a na nju je natrčao Diego Perotti i pogodio za veliko slavlje Rominih navijača.

Druga Roma je tako prvenstvo okončala sa 87 bodova, jednim više od trećeg Napolija koji će morati igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Šesti uzastopni naslov prvaka je sa 91 bodom još ranije osigurao Juventus

Utakmica Roma - Genoa ujedno je bila i posljednja u karijeri legendarnog kapetana Rome Francesca Tottija (40), koji je na travnjak stupio u 54. minuti.

Inače, Genoa je povela već u 2. minuti preko 16-godišnjeg Pellegrija, na 1:1 u 10. je poravnao Džeko, a taj je rezultat stajao sve do 76. minute. Tada je De Rossi uspio dovesti Romu u vodstvo, no ono je trajalo samo tri minute prije no što je Lazović u 79. još jednom šokirao Olimpijski stadion. Ipak, da Tottijev oproštaj završi slavljem pobrinuo se Perotti.

U Đenovi Napoli je do, pokazat će se, nebitne pobjede stigao golovima Mertensa (36), Insignea (42), Hamšika (49) i Callejona (65), dok su za domaće pogodili Quagliarella (50) i Alvarez (90).

U ranije odigranoj utakmici u nedjelju Cagliari je na svom terenu svladao Milan sa 2:1 pogotkom Pisacanea u trećoj minuti sudačke nadoknade. Prvi gol za domaće postigao je Joao Pedro (17), a izjednačio je Lapadula (72-11m). Mario Pašalić ostao je na klupi Milana koji će prvenstvo završiti na šestom mjestu sa 63 boda, dok je Cagliari trenutačno 11. sa 47 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close