Hrvatski kup

Rijeka za malo prokockala 3:0 kod Rudeša, Hajduk teško preko Solina

Sport / Nogomet | 26. 10. 2016. u 16:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke vodili su 3:0 u gostima kod Rudeša, ali do pobjede su stigli tek u produžetku, Hajduk je preokretom došao do 2:1 pobjede nad drugoligašem Solinom, a istim je rezultatom i Lokomotiva slavila kod Vinogradara u Mladini.

Favorizirani prvoligaši tako su se ipak uspjeli probiti u četvrtfinale Hrvatskoga kupa.

U zagrebačkom Rudešu je istoimeni drugoligaš gubio 0:3 od Rijeke u 33. minuti da bi u drugom poluvremenu iz tri dosuđena kaznena udarca domaći došli do izjednačenja.

Rijeka je povela u 5. minuti pogotkom Gavranovića s bijele točke. U 8. minuti je na 2:0 povisio Mitrović, a u 33. za 3:0 pogodio Andrijašević. U drugom poluvremenu domaći su kreirali nevjerojatan preokret. Riječki igrač Aleksandar Šofranac skrivio je tri kaznena udarca, a sva tri je realizirao Mateo Topić, u 53., 62. i 80. minuti, prenosi HRT. 

U produžetku je Rijeka ipak izborila plasman u četvrtfinale, a za konačnih 5:3 strijelci su bili 'nesretni' Šofranac u 104. i Gorgon u 107. Minuti.

Solin je pred svojim navijačima poveo u 15. minuti pogotkom Marija Jelavića i držao prednost sve do 64. minute kad je izjednačio Ante Erceg. Pogodak vrijedan prolaska među osam najboljih momčadi u Kupu za Hajduk je postigao Mađar Marko Futacs iz kaznenog udarca.

I Lokomotiva je okrenula zaostatak od jednog pogotka. Vinogradar je poveo u 33. minuti, ali je već dvije minute poslije izjednačio je Gruđanin Mirko Marić, bivši član Širokog Brijega. Pobjedu Lokomotivi donio je Lovro Majer pogotkom u 69. minuti.

U 17 sati na rasporedu su ostale dvije utakmice u kojima je Inter domaćin Cibaliji, a Šibenik ugošćuje Osijek.

Hrvatski kup, osmina finala
Solin - Hajduk 1:2
Vinogradar - Lokomotiva 1:2
Rudeš - Rijeka 3:5 - produžetak
Inter - Cibalia (17.00)
Šibenik - Osijek (17.00) 

Utorak
Bjelovar - Dinamo 1:2
Novigrad - Slaven Belupo 0:1
Istra 1961 - Split 1:3 - produžetak 

Kopirati
Drag cursor here to close