Europska liga

Rijeka slomila Šerif, Split nije izgubio protiv Torina

Sport / Nogomet | 21. 08. 2014. u 22:22 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Dinamo slavio u Rumunjskoj i preostala dva hrvatska predstavnika izvukli su dobre rezultate u večerašnjim utakmicama Europske lige.

Rijeka je na Kantridi pobijedila moldavski Šerif 1:0 golom Marina Leovca u 85. minuti. Rijeka je od prve minute dominirala, imala daleko veći posjed lopte, no moldavski sastav čvrsto se branio. Šerif je postavio dva bloka koja su domaćini teško probijali. Gosti su odolijevali sve do same završnice, kada je Leovac donio oduševljenje punoj Kantridi.

Split je u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi odigrao 0:0 protiv Torina ostavši neporažen i sedmu uzastopnu europsku utakmicu ove sezone. Split je postigao cilj koji je pred njih postavio njihov trener Ivan Matić. Na kraju utakmice gosti su vjerojatno ti koji su bili nezadovoljniji konačnim ishodom, jer su u većem dijelu utakmice bili opasniji.

No, sjajni vratar Andrija Vuković još je jednom svojim suigračima dao nadu da za tjedan dana u uzvratu ostvare najveći rezultat u povijesti kluba i plasiraju se u natjecanje po skupinama Europske lige. Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Torinu.

Kopirati
Drag cursor here to close