Hrvatska

Rijeka remijem u Maksimiru do jesenske krune

Sport / Nogomet | 03. 12. 2016. u 16:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju 18. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i Rijeke odigrali 1:1 pa Rijeka i dalje ima šest bodova više od Dinama. Momčad Matjaža Keka dva kola prije kraja prvog dijela prvenstva osigurala je naslov jesenskog prvaka.

Pogodak za Dinamo postigao je Leonardo Sigali (77), dok je strijelac za Rijeku bio Alexander Gorgon (51), koji je u 70. minuti zaradio i crveni karton.

Dinamo je bio bolja momčad u prvom dijelu, a razlog što nisu uspjeli postići gol su fenomenalne obrane riječkog vratara Andreja Prskala, koji je u završnici obranio tri stopostotne prilike.

U 30. minuti Soudani je pucao s desetak metara, a Prskalo sjajnim refleksom obranio, da bi Soudanijev udarac iz voleja iz neposredne blizine ponovno zaustavio riječki vratar. U 41. minuti Prskalo je uspio obraniti i sjajan udarac Kneževića, a nekoliko minuta poslije udarac glavom Gojaka odlazi pored vratnice.

Promašaji su se osvetili Dinamu u 51. minuti kada su gosti izveli brzu kontru preko Vešovića, koji je dodao Austrijancu Gorgonu, a ovaj šalje loptu ispod Livakovića za 0:1. U 60. minuti je udarac Soudanija glavom očišćen s gol-linije, da bi u 70. minuti strijelac Gorgon bio isključen, pa je Rijeka zadnjih 20 minuta igrala s desetoricom, piše HRT.

Dinamo je brojčanu prednost iskoristio u 77. minuti kada je ubačaj Soudanija s desne strane branič Leonardo Sigali vrškom kopačke skrenuo u mrežu.

U 89. minuti Bradarić je mogao donijeti pobjedu Rijeci iz nove kontre, ali je promašio vrata.

Rijeka vodi s 46 bodova ispred Dinama koji ima 40, dok je Hajduk treći s 34 boda.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close