Marathon

Rekordnih 1500 sudionika na polumaratonu u Sarajevu

Sport / Flash | 28. 08. 2014. u 12:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje “Marathon“ 21. rujna ove godine osmi put zaredom organizira Sarajevo polumaraton na kojem se ove godine očekuje rekordnih 1500 sudionika iz 30 zemalja svijeta.

Polumaraton će kao i prethodnih godina startati u 9 sati ispred BBI centra te će proći kroz najljepše dijelove Sarajeva sa rutom dugom 21 kilometar, dok će u isto vrijeme početi i rekreativna utrka i šetnja Novo Nordisk Fun Run od 4 kilometra u kojoj mogu sudjelovati svi građani kojima je 21 kilometar polumaratona prevelik izazov.

“Sarajevski polumaraton razvio se u važan sportski događaj koji svake godine okuplja sve veći broj sudionika i doprinosi razvoju lokalne ekonomije. Mislim da smo već postali prepoznatljivi u svijetu i mnogi trkači već redovno planiraju dolazak u Sarajevo. Tako ove godine očekujemo veće grupe iz Hrvatske i Srbije, ali i Velike Britanije i Španjolske“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te dodao da će ova manifestacija i ove godine imati edukativni i humanitarni karakter.

“Ove godine ćemo putem Udruženja Pomozi donirati novac za poplavljena područja, dok će pored nas i mnoge druge organizacije, kao što je, na primjer, Crossfit.ba, prikupljati novac za SOS Kinderdorf i druge akcije. Također, i ove godine promoviramo bitnost zdravog načina života i bavljenja sportom“, naglasio je Mujanović te još jednom pozvao sve zainteresirane da budu dio ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH i šetaju ukoliko ne mogu trčati.

Prijave za 8. Sarajevo Sberbank polumaraton traju do dan pred utrku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem službene web stranice gdje se također mogu naći i sve ostale potrebne informacije kao i na Facebook stranici Marathon Sarajevo.

Organizaciju 8. Sarajevo Sberbank polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Sberbank, Novo Nordisk, Grad Sarajevo, Coca Cola Hellenic BiH, Pharma Maac, Peugeot, Posao.ba, Kanton Sarajevo, Općine Centar i Novo Sarajevo, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, BH Telecom, iNovine, Ecoton, Mercator BiH, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Bio Save, Guma M, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, Garmin, Liva Group, Hostel Massimo, Klix, Securitas, USAID, Caritas, Mozaik, te Ambasade Velike Britanije i Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close