Rođeni za vječnost

Promocija knjige izazvala ogroman interes, Veležovim legendama ovacije

Sport / Nogomet | 31. 01. 2015. u 21:28 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hotelu Bristol u Mostaru je upriličena promocija knjige o FK Velež "Rođeni za vječnost" u izdanju i organizaciji Centra za kritičko mišljenje i portala "Tacno.net".

Promocija ove knjige izazvala je ogromno zanimanje jer je dvorana bila dupke puna, ali to i ne čudi kada su o knjizi govorile Veležove legende Vaha Halihodžić, Blaž Baka Slišković i Enver Marić, te brojni novinari i intelektualci poput Dragana Markovine, Jurice Pavičića, Amele Rebac, fra Drage Bojića, Predraga Lucića, Envera Kazaza i drugih.

Tribina je protekla najviše u evociranju uspomena i emocija koje mnogi nisu uspjeli svladati, pa se Vahid Halilhodžić dvaput morao vraćati za govornicu jer prvi put nije mogao do riječi.

'Svi mi imamo priče o Veležu. Neke lijepe, a neke ružne. Sada, nakon svega što sam doživio i preživio, zaključujem da su to bili moji najljepši dani', kazao je Vaha pozdravljen ovacijama, a Enver Marić se prisjetio jedne anegdote.

'Miljan Miljanić je jednom kazao: Ne znam tko je najbolji nogometaš u Jugoslaviji, ali znam da Velež igra najbolji nogomet'.

Markovina je kazavši kako 'sanja da jednog dana nogometaši Veleža izađu opet iz svlačionice pod Bijelim brijegom kao domaćini' pokrenuo raspravu o povratku Veleža pod Bijeli brijeg, a koju je zaključio Blaž Slišković.

'Svi vi koji ste ovdje, svi vi ste navijači i simpatizeri Veleža i vama ne treba govoriti o tome, jer vi to želite, a Velež zaslužuje opet igrati pod Bijelim brijegom', rekao je Baka, a onda naglasio:

'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.

Inače, u knjizi se nalaze tekstovi Ozrena Kebe, Dragana i Roka Markovine, Predraga Matvejevića, Ahmeda Burića, Miljenka Jergovića, Predraga Lucića, Miše Marića, Jurice Pavičića, Miroslava Momčilovića, Mile Stojića, Envera Kazaza, Sergija Šotrića, Elvedina Nezirovića, Saše Ibrulja, Drage Bojića, Senke Marić-Šarić, Amera Tikveše, Adnana Žetice, Keme Mahića, Nedima Tanovića, Zvonimira Nikolića, Milana Rakovca, Mustafe Zvizdića,Mirka Šagolja i Nedžada Hadžialića.

Kopirati
Drag cursor here to close