21,1 km

Preko 210 prijavljenih natjecatelja na ovogodišnjem Šujičkom polumaratonu

Sport / Flash | 06. 08. 2015. u 07:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šujički polumaraton u svom devetom izdanju (8. kolovoza 2015.) zasigurno će oboriti rekord u broju sudionika. Na startnoj listi je preko 210 prijavljenih natjecatelja.

Prijavljeni su natjecatelji iz nekoliko zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, SAD-a, Austrije, Švicarske i Švedske.

Organizatori i brojni volonteri su u završnim pripremama te spremno izjavljuju da sve teče po planu.

Kao što je već poznato polumaraton se trči na relaciji Kupres-Šujica u dužini od 21,1 km. U sklopu polumaratona u Šujici će se organizirati i dječja utrka na 800 metara, za učenike osnovnih škola.

Nagradni fond polumaratona je 1.100,00 KM. Pobjednici u ženskoj i muškoj konkurenciji dobit će po 200 KM, a novčane nagrade ukupno će dobiti pet prvoplasiranih u obje konkurencije.

Pobjednici će uz novčane nagrade dobiti i sponzorske robne nagrade, te će im pripasti i boravak za dvije osobe u hotelu Adria-ski.

Ono što većinu maratonaca privlači u Šujicu i Kupres, osim dobre staze i organizacije, je dobro ozračje koje vlada oko Šujičkog polumaratona. Osobito na cilju u Šujici kada cijelo mjesto i gosti oduševljeno pozdravljaju svakog trkača od prvog do posljednjeg.

Večer uoči utrke u Kupresu će se održati Pašta party u hotelu Maestral sa podizanjem startnih brojeva.

Svi sudionici koji završe utrku dobit će finišersku medalju u cilju, zatim će se prirediti zajednički ručak za sve sudionike, goste i organizatore.

Svakako, treba naglasiti i spremnost institucija da podrže ovu međunarodnu sportsku manifestaciju. 

Prvenstveno Vladu Hercegbosanske  županije, općine Tomislavgrad i Kupres jer bez njih i drugih sponzora ne bi bilo moguće organizirati ovo atletsko natjecanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close