Europska liga

Poljud će gorjeti: Tino Sven Sušić donio Hajduku nadu za uzvrat!

Sport / Nogomet | 20. 08. 2014. u 18:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je u Kijevu izgubio od Dnjipra 1:2 ostavši u igri za plasman u natjecanje po skupinama najmasovnijeg europskog kupa.

Hajduk je poveo golom Tina Svena Sušića u 47. minuti, no ukrajinski sastav je do kraja utakmice uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je bivši napadač Hajduka Nikola Kalinić tri minute kasnije, a pobjedu Dnjipru donio je Jevgeni Šakov u 88. minuti.

Najbolji igrač utakmice bio je vratar splitskog kluba Lovre Kalinić koji je radio čuda i najzaslužniji je što se Hajduk vraća u Split s minimalnim porazom. Zanimljivo, za Dnjipro su nastupila trojica bivših igrača Hajduka. Kalinić i Ivan Strinić su odradili cijeli susret, dok je Mladen Bartulović ušao u igru u 78. minuti.

Premda Dnjipropetrovsk nije direktno ugrožen ratom, utakmica je zbog nestabilne situacije u zemlji igrana na Olimpijskom stadionu u Kijevu i to u srijedu, jer će u četvrtak u Kijevu biti odigrana utakmica Zorja - Feyenoord. Uzvratni susret je 28. kolovoza na Poljudu.

Kopirati
Drag cursor here to close