Europsko prvenstvo

Poljaci izbacili Švedsku, Hrvatska i Poljska za mjesto u polufinalu

Sport / Flash | 21. 01. 2014. u 21:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljska reprezentacija u susretu je 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj svladala Švedsku sa 35:25 i tom pobjedom osigurala da u srijedu Hrvatska i Poljska u izravnom dvoboju od 20.15 sati odlučuju o drugom mjestu i putniku u polufinale.

Također, Francuska je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u skupini, dok je Švedska ostala bez izgleda za polufinale.

Briljirao je poljski golman Wyszomirski koji je utakmicu završio sa 17 obrana, dok je najefikasniji u sastavu Poljske bio Krzysztof Lijewski sa šest golova. Kim Ekhdal du Rietz je sa šest golova bio najbolji u sastavu Švedske.

U prvom dvoboju dana Hrvatska je uvjerljivo svladala Rusiju sa 33:25, a potom se i Francuska lagano obračunala s Bjelorusijom koju je pobijedila sa 39:30.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini Francuska je vodeća s osam bodova, Hrvatska i Poljska imaju po šest, Švedska četiri, a Rusija i Bjelorusija su bez bodova.

Zbog pobjeda u međusobnim susretima i protiv Poljske i protiv Hrvatske, Francuska je osigurala prvo mjesto u skupini, dok će u slučaju neodlučenog rezultata u susretu između Hrvatske i Poljske u polufinale hrvatska reprezentacija zbog bolje razlike pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close