Poraz Nijemaca

Pobjede Španjolaca i Turaka u pripremi za Hrvatsku

Sport / Nogomet | 29. 05. 2016. u 22:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska i Turska, protivnici Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj, pobijedili su u pripremnim utakmicama reprezentacije koje su "glumile" Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru.

Španjolci su slavili protiv BiH 3:1 u švicarskom St. Gallenu i to u vrlo "šarenom" sastavu, bez igrača Reala i Atletica.

Prvi hrvatski protivnik na Euru Turska slavila je u Antaliji protiv Crne Gore 1:0 pogotkom Mehmeta Topala u 95. minuti. Momčad Fatiha Terima je dominirala protiv Crnogoraca, imali su 10 udaraca prema vratima i 62 posto posjeda lopte, a do pobjede su došli sretnim pogotkom u posljednjim sekundama.

Veliko iznenađenje napravili su Slovaci koji su u Augsburgu pobijedili svjetske prvake Nijemce 3:1. Nijemci su poveli golom Maria Gomeza, a Slovaci su po kišnom nevremenu preokrenuli golovima Mareka Hamšika, Michala Durisa i Juraja Kucke.

Izbornik Joachim Loew je na ovoj utakmici odmarao najveće zvijezde Thomasa Müllera, Marca Reusa i Manuel Neuer, a pričuve se nisu proslavile.

Albanija je u Austriji pobijedila Katar 3:1, Makedonija je slavila protiv Azerbajdžana 3:1, a Ukrajina je u golijadi nadigrala Rumunjsku 4:3.

Kopirati
Drag cursor here to close