na noge želji

Plemići očekuju pun stadion i ofenzivu od prve minute

Sport / Nogomet | 28. 04. 2016. u 11:00 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donijet će veliki derbi Zrinjskog i Željezničara. Na Grbavici se sastaju dvije momčadi koje su u velikoj seriji, koje su ovog proljeća neporažene i koje su osvojile najviše bodova u 2016. godini.

I dok je Zrinjskom ovo jedna od ključnih utakmica u borbi za naslov, ni Željezničar ne smije izgubiti ako želi zadržati šanse za Europu.

'Ovo je važna utakmica za obje ekipe. Nama eventualna pobjeda može donijeti puno i s povoljnim rezultatom dobivamo veće šanse da ćemo na kraju završiti prvi. Njima bi poraz smanjio izglede za Europu, pa je pritisak na obje strane. Teško je reći tko je pod većim pritiskom, ali tko bude bolje vladao s njim bit će pobjednik', kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović pred ovu utakmicu.

Plemići na ovu utakmicu odlaze bez jednog od najvažnijih igrača u obrani, Daniela Graovca za kojeg je sezona gotova. Neće igrati ni Pero Stojkić, ali bi se u sastav trebao vratiti Miloš Žeravica.

Ipak, Zrinjski ima dovoljno širok kadar da se suprotstavi Željezničaru koji ovu utakmicu čeka pun samopouzdanja nakon pobjede nad Sarajevom i koji će Zrinjski napasti od samog početka.

'Trebao bi biti pravi spektakl, jer znam da će biti pun stadion. Znam i kakav pritisak stvaraju njihovi navijači, pa očekujem da će nas napasti od prve minute i trebamo izdržati njihov početni nalet', rekao je Tomislav Tomić.

Veznjak Zrinjskog proveo je tri godine na Grbavici i ovo će mu biti prvi povratak na stadion na kojem je slavio titulu.

'Nisam razmišljao o tome kako ću biti dočekan od navijača. Meni je u Željezničaru bilo lijepo, ostvario sam lijepe uspjehe, no sad sam u Zrinjskom i drago mi je da sam tu', dodao je Širokobriježanin.

Utakmica između Željezničara i Zrinjskog igra se u petak u 20 sati, uz prijenos na Arena Sport. Sudit će je 'specijalist' za derbije Ognjen Valjić.

Parovi 27. kola
PETAK
Vitez – Čelik 17.00
Željezničar – Zrinjski 20.00
SUBOTA
Olimpic – Široki Brijeg 16.00
Radnik – Rudar 17.00
Sloboda – Drina 17.00
Velež – Sarajevo 17.00
Mladost – Travnik 17.00
Borac – Slavija 20.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close