Zimsko prvenstvo

PK Velež dobio viceprvaka BiH

Sport / Flash | 30. 03. 2015. u 11:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimsko državno prvenstvo PS BiH 2015 za mlađe juniore, juniore i seniore se održalo proteklog vikenda u Banja Luci na kojem je sudjelovalo oko 200 natjecatelja iz 20 klubova.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen sa 7 plivača, daleko ispod planiranog broja plivača. Kao što je bio problem i sa prvenstvom za mlađe kategorije vikend prije, bio je problem i ovog puta, zdravstveni bilten plivača im nikako nije išao u korist pa su bili prinuđeni da se predstave sa svega sedam (ali ništa manje vrijednih) plivača.

"Veći broj plivača bi značio i znatno veći broj medalja, kao i bolji plasman, ali ipak je ovo sport i moramo se nositi sa onim što imamo i iz toga izvući maksimum. I izvukli smo", poručuju iz ovog kluba.

Dino Stojanov (1999.) je postigao odlične rezultate. U disciplini 50 m prsno je postao viceprvak BiH, sa zaostatkom od svega 9 stotinki za prvakom. Dodatni plus na ovo ide i činjenica da je vrijeme koje je postigao (točno 32 sekunde, 32.00, a vrijedno 491 bod) vrijeme koje ga svrstava u top 12 plivača naše države! Pored ove discipline, Dino je osvojio i sjajno treće mjesto u disciplini 100 m prsno. Discipline 50 m slobodno i 100 m mješovito je također odlično otplivao.

Harun Zalihić (1997.) je osvojio dvije brončane medalje. Harun je bio treći u državi na 200 m delfin i 200 m leđno. Neka su vremena popravljena, neka nisu, ali Harun je (svojom upornošću i voljom) definitivno na putu da postigne velike uspjehe.

Štafete 4x100 m slobodno i 4x100 m mješovito, u sastavu Mehmed Hebib, Dino Kljako, Denial Kreso i Dino Stojanov, su zauzele dva četvrta mjesta u navedenim disciplinama, što je odličan rezultat jer je kategorija mlađih juniora bila kategorija sa najjačom konkurencijom. Pored navedenih plivača mostarski klub je predstavljala samo jedna plivačica, Asja Zilić.

Iako je imala problema sa zdravljem, Asja je uspjela otplivati vremena koja obećavaju. Treneri Marina Balić i Adnan Manjura su zadovoljni postignuti rezultatima. Sljedeće natjecanje na kojem PK "Velež" planira nastupiti je natjecanje "Sarajevu s ljubavlju", koje će se održati 4. travnja 2015. godine u Sarajevu, navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close