780 stepenica

Pavel Holec i Vladana Gavranović pobjednici maratona ''Avaz twist running''

Sport / Flash | 13. 06. 2015. u 13:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čeh Pavel Holec i Banjalučanka Vladana Gavranović pobjednici su pete utrke vertikalnog maratona "Avaz Twist Running 2015.", koja je održana danas u Sarajevu u vertikalnom maratonu. Pobjednik Holec se na vrh "Avazovog" tornja popeo za četiri minute i 25 sekundi.

Sarajevski vertikalni maraton je utrka uz 780 stepenica.

Drugoplasirani Sanel Đuliman iz Jablanice zaostao je svega sekundu i pol (4:26 minute), a trećeplasirani Džemal Jašarević iz Sarajeva 17 sekundi (4:42).

Vladana Gavranović, koja je pobijedila u ovoj utrci 2012. godine, slavila je u vremenu pet minuta i četiri sekunde.

Drugoplasirana je bila Nikolina Šustić iz Splita, koja je za pobjednicom zaostala 18 sekundi (5:22 minute).

Treće mjesto zauzela je također Sarajka Adela Čomor, koja je na cilj stigla za pet minuta i 50 sekundi.

''Na ovogodišnjem "Avaz Twist Runningu" sudjelovalo je više od 200 osoba iz četiri države, Češke, Austrije, Hrvatske i BiH. Čestitke pobjednicima, a veliko hvala i izborniku nogometne reprezentacije Mehmedu Baždareviću na dolasku'', kazao je predsjednik Organizacijskog odbora utrke Almir Sokolović.

Organizirana je i dječija utrka, a pobjednik je 12-godišnji Irfan Hisemi iz OŠ "Džemaludin Čaušević", koji je osvojio mobitel.

U utrci novinara i "humanih zvijezda" prvo mjesto osvojio je kamerman na televiziji N1 Adis Hurem, koji je također dobio mobitel.

Podršku ovoj utrci dao je i izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević te njegov suradnik Francuz Stephane Gilli.

Organizator vertikalnog maratona, jedinstvenog u regiji, je kompanija "Avaz roto press", priopćeno je iz "Dnevnog avaza".

Kopirati
Drag cursor here to close