Incident

Patrick Vieira povukao svoju momčad s terena protiv Rijeke zbog navodnog rasizma!

Sport / Nogomet | 23. 07. 2014. u 11:31 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica mladih momčadi Rijeke i Manchester Cityja, koja je jučer igrana u Novigradu, prekinuta je krajem prvog poluvremena, a predstavnici Cityja tvrde da je razlog tome rasističko vrijeđanje njihovog igrača Sekoa Fofane.

Utakmica je prekinuta u 44. minuti, pri vodstvu Rijeke 1-0, kada je Seko Fofana grubim prekršajem zaustavio Marka Marciuša, zbog čega je isključen. Nakon toga je trener Manchester Cityja Patrick Vieira povukao svoju momčad s terena.

"Utakmica mladih momčadi (U-21) Manchester Cityja i Rijeke, koja je igrana u Novigradu, prekinuta je nakon navodnog incidenta rasnog vrijeđanja našeg mladog veznjaka Sekoa Fofane od strane člana protivničke momčadi. Nakon navodnog incidenta krajem prvog poluvremena utakmice vodstvo Cityja donijelo je odluku da povuče momčad s terena i otkaže utakmicu. Predstavnici kluba u Hrvatskoj i Manchesteru će nastaviti surađivati sa službenim osobama, organizatorom utakmice i Hrvatskim nogometnim savezom da istraže ovaj slučaj", navodi se u priopćenju na internetskom portalu Manchester Cityja.

Predstavnici Rijeke navode da im nisu poznati razlozi zbog kojih je Patrick Vieira povukao momčad Cityja s terena.

"Nakon našeg vodećeg pogotka smo očekivali pritisak moćnijeg Manchester Cityja. No, bili smo dominantniji na svakom dijelu terena, u svim segmentima igre i imali nekoliko prigoda za povisiti vodstvo. Suparnik je na to odgovorio nešto agresivnijim duelima, zbog čega je i došlo do crvenog kartona stasitom veznjaku Manchester Cityja. Prvi oštriji duel na našem igraču Dangubiću mogao se na neki način okarakterizirati kao nesmotren, ali grubi nasrtaj na Marka Marciuša samo minutu kasnije nema opravdanja, pa je njegovo isključenje potpuno opravdano. Uslijedilo je ono što se rijetko viđa, pa i na ovakvim prijateljskim utakmicama. Trener Manchester Cityja Patrick Vieira je ušao na teren, nešto raspravljao sa sucem a onda na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome, znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj", rekao je koordinator za struku mlade momčadi Ranko Buketa za internetski portal Rijeke.

Kopirati
Drag cursor here to close