Muzičke provokacije

Partizan navijače Crvene zvezde uvrijedio - Ribljom čorbom!

Sport / Flash | 09. 05. 2013. u 13:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netrpeljivost između beogradskih klubova Partizana i Crvene zvezde ovih dana dobila je novu dimenziju. Naime, dva najpopularnija srpska kluba počeli su se prepucavati putem – pjesama!

Zavada je nastala između košarkaških klubova, budući da su nogometni trenutno u drugom planu. U derbiju u srijedu navečer domaćin u dvorani Pionir bio je Partizan, a u nekoliko trenutaka domaćin je preko razglasa pustio staru stvar od Riblje čorbe “Hoću majko, hoću, u gradsku čistoću”.

To je začudilo mnoge, jer Partizan uglavnom pušta navijačke pjesme, no razgnjevilo je navijače Zvezde i skandaliziralo srpsku javnost. Da bi se shvatilo zbog čega treba znati da u beogradskom “Komunalcu” uglavnom rade Romi, a poznato je da navijači crno-bijelih svoje protivnike pogrdno zovu Ciganima.

Partizan se od toga ogradio priopćenjem u kojem kažu da ta pjesma nema veze s rasnim omalovažavanjem.

Spomenuta pjesma nijednom riječi u tekstu ne aludira niti omalovažava pripadnike romske nacionalnosti. U pitanju je pjesma renomirane rock grupe, čiji je frontmen i osnivač i čak veliki navijač Crvene zvezde”, piše u priopćenju.

Ipak, Zvezda je odgovorila priopćenjem u kojem optužuju susjede da su očito htjeli “poniziti goste”, a uz to su na službenoj stranici objavili staru fotografiju na kojoj se vidi da je Partizan svojevremeno imao upravo Gradsku čistoću za sponzora.

Ovo nije prvi put da se dva kluba prepucavaju putem poznatih pop, rock ili folk pjesama. Nedavno je trener Partizana Duško Vujošević “otpjevao” predsjedniku Zvezde Nebojšu Čoviću pjesmu “Na mojoj ruci prsten, u tvome oku suza”, aludirajući na šest prstena za prvaka Jadranske lige koje je Partizan osvojio.

I ranije je bilo sličnih provokacija. U sezoni 2006/07, kada je također derbiju domaćin bio Partizan, puštena je pjesma pokojnog Luisa “Obriši suze mala moja”, kojim se aludiralo na tadašnjeg igrača Zvezde Milana Gurovića koji je plakao na jednoj utakmici.

S druge strane, ni Zvezde nije ostala dužna, pa je na sljedećem susretu na kojem je bila domaćin pustila pjesmu Električnog orgazma “Debela devojka”, kao aluziju na trenera Partizana Duška Vujoševiča.

Kopirati
Drag cursor here to close