Astronomska klauzula

Otkriveno: Modrićeva je plaća 5,6 milijuna eura

Sport / Nogomet | 07. 03. 2016. u 09:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetska stranica Football Leaks objavila je u ponedjeljak prvi ugovor Luke Modrića i Real Madrida iz 2012. godine prema kojem hrvatski nogometni reprezentativac godišnje zarađuje 5,6 milijuna eura, prenosi Hina.

Modrić je 27. kolovoza 2012. godine prešao iz londonskog Tottenhama te je u Madridu potpisao ugovor na pet godina. Prema ugovoru prima osnovnu mjesečnu plaću od 6.000 eura, a za prvu sezonu isplaćen mu je ukupan iznos od 4.749.670 eura u kojem je uključena i ta osnovna mjesečna plaća, a za svaku iduću sezonu dobivao je iznose od 5.643.155 eura.

Real Madrid se obvezao da će mu te godišnje iznose davati u dvije rate, 10. siječnja i 10. srpnja. Ukoliko, pak, igrač svojom voljom odluči ranije napustiti klub mora Real Madridu platiti 500 tisuća eura, pokazuje ugovor kojeg su potpisali klupski generalni direktor José Ángel Sánchez i direktor kabineta predsjednika Manuel Redondo Sierra s jedne strane, te Luka Modrić s druge.

Football Leaks je objavio prvi ugovor Modrića i Real Madrida. Hrvatski vezni nogometaš je, naime, u kolovozu 2014. produžio ugovor za dodatnu sezonu do 30.lipnja 2018. a detalji tog drugog ugovora zasad nisu javno poznati.

Portal Football Leaks nastao je krajem rujna 2015. godine te je od tada objavio stotine povjerljivih dokumenata o transferima, ugovorima i naknadama u svijetu nogometa. I dok njegovi zagovornici tvrde da je cilj potaknuti transparentnost u nogometu, drugi ga optužuju da je do dokumenata došao informatičkim napadima uključujući i ucjene.

Prošli mjesec je objavio ugovor između kolumbijskog reprezentativca Jamesa Rodrígueza i Real Madrida te slovenskog vratara Jana Oblaka i Atlético Madrida. James, koji je došao u Madrid u ljeto 2014., ima baš kao i Modrić osnovnu plaću od 6.000 eura, a prve sezone je dobio iznos od 7 milijuna eura. U idućih pet sezone godišnje mu je obećan iznos od 7,76 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close