U Želji mirno

Osim: Sarajevo nije najveći klub u BiH, ali nam je najozbiljniji konkurent

Sport / Nogomet | 07. 01. 2014. u 13:40 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak i trenutno vodeći u Premier ligi, sarajevski Željezničar, u zimskom roku ostao je bez Makedonca Yanija Urdinova te golmana Adnana Hadžića. Ukoliko ne bude novih odlazaka Željezničar ne planira dovoditi pojačanja za proljeće.

"Vraćaju nam se Zolotić i Čolić, koji će pojačati konkurenciju, a sa posudbe se vratio i Mirsad Ramić", kaže menadžer ekipe Amar Osim za Oslobođenje čiji ga je novinar zamolio za komentar medijskog istupa Vincenta Tana da je Sarajevo najveći klub u BiH.

"Za mene nije. Možda za nekoga jeste, ali za mene nije, ali svakako nije u tome poanta”, ističe Osim te dodaje:

"I prije dolaska investitora u Sarajevo, bili su nam najozbiljniji konkurenti za titulu, tako da se sa te strane ništa ne mijenja. Bit će im lakše živjeti, to je činjenica, ali sa druge strane imat će i pritisak i ako se budu znali nositi s njim, onda mogu napraviti velike stvari. Realno, tako bih za svakoga rekao. Ako se od njih očekuje da sad pobijede sve redom i osvoje 26 bodova više od ostalih, to neće valjati. Dakle, bitno je pronaći balans između želja i mogućnosti, odnosno dobrih i loših strana, a previše novca nekad može biti i loše”, zaključio je Osim.

Kopirati
Drag cursor here to close