državno prvenstvo

Orka treća u Trebinju, Lana Pudar i Teodora Stanković opet briljirale

Sport / Flash | 06. 07. 2015. u 13:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji plivačkog saveza RS-a i tehničkoj suorganizaciji plivačkog kluba „Leotar“ iz Trebinja završeno je državno prvenstvo u plivanju za kadete i mlađe kadete. Na prvenstvu je nastupilo 14 klubova sa 228 natjecatelja, a Klub vodenih sportova „Orka“ predstavljalo su 23 plivača (7 djevojčica i 16 dječaka).

Klub su predstavljali Leopold Dankić, Bakir Hadžimahović, Ahmet Stupac, Petar Pandža, Eman Numić, Josip Drežnjak, Tin Šauperl, Đani Morić, Farik Repeša, Vanja Trivun, Danis Harmandić, Alem Stupac, Luka Zovko, David Azinović, Leon Lasić, Marko Dankić, Lana Kaniža, Lana Pudar, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Mia Lucija Soldo, Ema Šunjić i Lucija Jakovljević. Klub je i ovaj put postigao odlične rezultate, koji su ga opet svrstali u sam vrh BH-a plivanja u radu sa najmlađim kategorijama.

U konkurenciji 14 klubova iz cijele BiH plivači „Orke“ osvojili su visoko treće mjesto po broju osvojenih medalja, mlađe kadetkinje su viceprvakinje države, a mlađi kadeti su peti. Štafeta mlađih kadetkinja u disciplini 4x50 mješovito u sastavu Lana Pudar, Teodora Stanković, Mia Lucija Soldo i Nika Vrljić, ostala je „kratka“ za svega 6 stotinki za vrijeme novog državnog rekorda.

Plivačice koje su obilježile ovo državno prvenstvo su Lana Pudar i Teodora Stanković. Lana je postala sedmerostruka državna prvakinja i dvostruka viceprvakinja, iako je plivala sa godinu dana starijim djevojčicama, postigavši neka zaista vrlo respektabilna vremena za djevojčicu njenog uzrasta. Teodora je postala peterostruka državna prvakinja, trostruka viceprvakinja i jednom treća, dokazavši i ovaj put da je riječ o vrlo talentiranoj djevojčici koja će tek da postiže svoje najbolje rezultate.

Lana Pudar je od 228 sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji na ovom državnom prvenstvu po broju osvojenih medalja na fantastičnom drugom mjestu, a Teodora Stanković na petom mjestu. Rezultati koji su svakako vrijedni poštovanja naročito uzimajući u obzir da su postignuti u konkurenciji klubova iz Sarajeva i Banja Luke, koji svoje treninge rade na olimpijskim bazenima.

Osvajači medalja su:

- Lana Pudar: 50m delfin, 100m delfin, 50m leđno, 100m leđno, 200m leđno, 4x50m slobodno i 4x50m mješovito ZLATO, 100m slobodno i 4x100m slobodno SREBRO,
- Teodora Stanković: 100m prsno, 200m mješovito, 400m mješovito, 4x50m slobodno i 4x50m mješovito ZLATO., 50m prsno, 50m leđno i 4x100m slobodno SREBRO i 200m prsno BRONCA,
- Nika Vrljić: 4x50m slobodno i 4x50m mješovito ZLATO., 4x100m slobodno SREBRO i 50m slobodno BRONCA,
- Mia Lucija Soldo: 4x50m slobodno i 4x50m mješovito ZLATO., 4x100m slobodno SREBRO,
- Lana Kaniža: 50m prsno SREBRO, 50m delfin i 100m prsno BRONCA,
- Eman Numić: 50m leđno BRONCA.

Plasman kluba i broj osvojenih medalja bi zasigurno bio i još puno bolji da su na ovom prvenstvu nastupili višestruki državni prvak Kerim Sadiković i Dino Jelin, koji su iz opravdanih razloga nažalost propustili ovo državno prvenstvo.
Završetkom ovog državnog prvenstva plivači „Orke“ će ovaj dio sezone lagano privoditi kraju, uz reducirani broj treninga, do ljetne pauze koja počinje 26.7. do 9.8. 2015. godine. Škola plivanja će raditi cijelo ljeto bez pauze.

Iz Kluba ovim putem zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli rezultatima koje je ovaj klub postigao u proteklom periodu. Posebne zahvale idu i ovaj put menadžmentu fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti sveučilišta u Mostaru, na čelu sa dekanom prof .dr. Mariom Vasiljem omogućivši odlične uvjete za postizanje ovih rezultata, koji su samo plivačima „Orke“ omogućili da u Mostar donesu čak 36 medalja državnih prvaka, što ovaj grad definitivno svrstava u grad plivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close