veliki izazov

Optimizam u Željezničaru uoči utakmice sa Standardom

Sport / Nogomet | 05. 08. 2015. u 18:37 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara u četvrtak na Koševu dočekuje Standard iz Liegea, u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige.

Prvi susret u Belgiji završen je pobjedom Standarda sa 2:1 te će Željezničaru za dalji plasman biti dovoljna minimalna pobjeda.

U ekipi Željezničara uoči meča vlada optimizam, a trener Milomir Odović vjeruje da njegov igrači mogu doći do povoljnog rezultata.

- Igramo protiv kvalitetne ekipe, sastavljene od kvalitetnih individualaca. Ovo je veliki izazov za naš mladi tim i nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti zadatku - kazao je Odović na press-konferenciji.

Smatra da će ekipa koja uspostavi prevlast na sredini terena imati veće šanse.

- Nadam se da ćemo imati mnogo veći posjed lopte nego što je bio slučaj u Belgiji. Oni imaju određenih problema u obrani i ja se nadam da ćemo imati priliku da to iskoristimo - kazao je šef stručnog stožera Željezničara.

Ohrabruje ga činjenica da će na raspolaganju imati sve igrače.

- Naš protivnik je posebno opasan po svojoj lijevoj strani. Nadam se da ćemo uspjeti da je zatvorimo i da se odupremo njihovim napadima. Raduje me da su svi u konkurenciji, i raduje me da će Mladenović moći zauzeti mjesto na lijevom boku. Memija je također imao malih problema, ali će biti spreman - dodao je Odović.

Prvotimac Željezničara Jovan Blagojević također je optimist kada je u pitanju sutrašnji meč.

- Dobro smo odigrali u gostima, posebno u drugom poluvremenu i to je recept kako trebamo da odigramo sutrašnji meč. Imamo povoljan rezultat i sutra idemo po pobjedu i plasman u play-off - kazao je Blagojević.

Susret Željezničar - Standard igra se u četvrtak u 20 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Cijene ulaznica će iznositi 7 KM za južnu tribinu, 10 KM za istočnu, 15 KM za zapadnu i 20 KM za tribinu zapad galerija.

Kopirati
Drag cursor here to close