Želimo vjerovati

Ohrabrenim 'Zmajevima' povijesnu utakmicu sudi debitant iz El Salvadora

Sport / Nogomet | 15. 06. 2014. u 07:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Nećemo im dozvoliti da šetaju po terenu. Oni koji nas ne poznaju uvjerit će se tijekom ovog Svjetskog prvenstva, nadam se već u susretu sa Argentinom, koliko imamo dobrih igrača u ekipi", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na službenoj FIFA konferenciji za novinare uoči današnjeg susreta prvog kola skupine 'F' kojeg će njegovi izabranici odigrati protiv Argentine ovdje u Rio de Janeiru.

- Svjesno smo da igramo protiv apsolutnog favorita za prvo mjesto u našoj skupini, ali i jednog od kandidata za titulu prvaka svijeta. Znamo i da igramo protiv Lionela Messija, najboljeg igrača na svijetu, ali i najboljeg svih vremena“, govorio je Sušić kroz smijeh, istakavši da se nada da mu Brazilci neće zamjeriti na posljednjoj rečenici, jer za njih je najbolji ikada Pele.

- Zahvaljujem se argentinskom izborniku na komplimentima koje nam je uputio. Ipak, ne obećavam ništa, da ćemo odigrati neriješeno ili pobijediti Argentinu. Nadam se da ćemo im pružiti što je moguće veći otpor. Krenulo je sa iznenađenjima, nadam se da može da bude i sutra“, rekao je sinoć Sušić.

Novinara iz Engleske zanimalo je kako funkcioniraju stvari u BiH, shodno tome i reprezentaciji, potencirajući priču na 'podijeljenoj zemlji'.

- Naša zemlja je jedinstvena. Istina da je reprezentacija postigla to da nas u našoj državi vole i cijene i u nekim dijelovima koji nisu bili privrženi ovoj reprezentaciji. Veliko zadovoljstvo svih nas je što smo na Svjetskom prvenstvu. Da smo mogli birati zemlju grad i teren gdje prvi puta nastupiti na Mundijalu, nismo mogli bolje izabrati“, pričao je Sušić.

- Pošle godine 15.10. ostvarili smo san. I dalje želimo sanjati i vjerovati u naše snove, istakao je Emir Spahić, kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na službenoj FIFA konferenciji za medije uoči današnje prve utakmice na Svjetskom prvenstvu koju će odigrati nacionalna bh. reprezentacija.

'Na teren ćemo izaći ponosni, dični i pokušati dići svoje snove na veći novo. Imamo li motiva? Ne treba nam veći motiv od činjenice da igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta Argentine, i to prvu našu utakmicu na SP“, govorio je Spahić, te dodao:

- Neka svaki Bosanac i Hercegovac ponosno izađe na ulicu i danas kaže puna srca navijam za svoju BiH.

Tvrdi da su suigrači i on spremni za susret sa favoriziranim protivnikom.

- Znamo koga imamo na suprotnoj strani. No, u nogometu sto, tisuću puta dogodilo se iznenađenje, pa neka se to i sutra dogodi. Nemam ništa protiv“, kazao je Spahić.

Na pitanje što misli o dvobojima sa Lionelom Messije, jednim od najboljih nogometaša svijeta, odgovorio je:

- Messi je Messi, najbolji igrač na svijetu. Bio u Barceloni ili u dresu Argentine uvijek će biti Messi.

Jedan od najboljih vratara engleske Premier lige i nezamjenjiva 'jedinica Zmajeva' Asmir Begović kaže i kako mu lopta 'Brazuca' odgovara.

- Nemam problema sa Brazukom. Navikli smo se na nju. Neki vratari imaju problema sa njom, ja ne. Brza je kao i svaka novija lopta', pojasnio je Begović.

Radujemo se igrati protiv Argentine i Lionela Messija. Jedva čekamo da utakmica počne, poručio je Begović.

BiH će protiv Argentine igrati u formaciji 4-1-4-1. Na golu će biti Asmir Begović, a uz Ermina Bičakčića drugi stoper je kapetan Emir Spahić. Na lijevom boku igrat će Sead Kolašinac, desnom Mensur Mujdža. U veznom redu nastupit će Miralem Pjanić, Muhamed Bešić, Senad Lulić, Izet Hajrović i Zvjezdan Misimović. U napadu će igrati sa Edin Džeko.

Utakmicu BiH – Argentina sudit će trojica sudaca iz El Salvadora. Glavni sudac bit će Joel Antonio Aguilar Chicas, kojem će to biti premijerni nastup na svjetskim prvenstvima, baš kao i bh. reprezentaciji, a asistirat će mu William Torres i Juan Zumba.

Njih su trojica prvi suci iz El Salvadora koji će, nakon 30 godina, imati priliku da sude na jednom svjetskom prvenstvu.

Prema najavama iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, procjenjuje se da će susret BiH – Argentina na Maracani pratiti najmanje 5.000 naših navijača. Osim njih uz Sušićevu ekipu, kako tvrde brazilski mediji, bit će 250 milijuna Brazilaca koji su veliki rivali Argentinaca u svim životnim sferama, pogotovo u nogometu.

Utakmica Argentina - BiH igra se ovdje u Rio de Janeiru danas sa početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close