Pripreme za Brazil

Nogometaši BiH otputovali u SAD gdje igraju tri pripremna susreta za SP

Sport / Flash | 27. 05. 2014. u 10:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas sa Sarajevskog aerodroma u Sjedinjene Američke Države, gdje će nastaviti pripreme za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nogometaši BiH u proteklih 11 dana pripremali su se u Sarajevu. Izbornik Safet Sušić u prvom dijelu priprema imao je određenih problema zbog ozlijeda pojedinih igrača, ali vjeruje da će njegovi izabranici biti spremni za SP.

Navodi da je zadovoljan prvim dijelom priprema.

''Atmosfera je bila izuzetno dobra, momci su fenomenalno radili, a svi koji su pratili treninge mogli su se u to uvjeriti. Od njih ću inzistirati da tako bude sve vrijeme dok budemo zajedno tamo i u to sam uvjeren, jer se radi o izuzetno ozbiljnim i ambicioznim momcima'', kazao je Sušić.

Osim Ermina Bičakčića i Asmira Begovića, svi igrači su na pripreme došli zdravi. Bičakčić još ima problema, ali se očekuje da će biti spreman do početka SP-a.

Sušić navodi da je većina igrača već sada spremna za utakmice.

''Igrači koji su od prvog dana trenirali, čak i ovi koji su se naknadno uključivali i koji nisu propuštali treninge, potpuno su spremni i već sutra bi mogli započeti SP. Imali smo sitnih problema, uz ozbiljniju povredu Bičakčića bilo je i manjih problema kod još nekih igrača, ali smo ih u takvim situacijama odmarali jer nismo željeli riskirati.

Uvjeren sam da do početka SP-a neće biti nekih velikih zdravstvenih problema i da ćemo svi dočekati prvu utakmicu s Argentinom zdravi i spremni'', kazao je Sušić uoči polaska u SAD.

Kapiten Emir Spahić navodi također da je zadovoljan pripremama.

''Zadovoljan sam ovim što sam ovdje vidio, kako smo trenirali i čitavom atmosferom oko reprezentacije. Danas odlazimo iz BiH, ali BiH nosimo sa sobom'', poručio je Spahić.

Sreću reprezentativcima BiH poželio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, koji je podsjetio da je prvi dio priprema, osim treninga reprezentativaca, bio obilježen i nizom aktivnosti "koje su nas još više približile našim navijačima i građanima BiH".

''Ponosni smo, ali i s jednim osjećajem bola koji imamo prema nastradalom stanovništvu u područjima koja su pogođena poplavama. Ovo razdoblje obilježeno je i nizom akcija da bi se ta bol i patnja stanovništva ublažila. Ovi momci su najbolje što imamo u BiH i molim sve da ih podržimo u Brazilu, bez obzira na to što se bude događalo, jer su oni to svojim rezultatima zaslužili'', kazao je Begić.

Reprezentacija BiH večeras će doputovati u St. Louis, gdje će 30. svibnja odigrati pripremni susret s Obalom Slonovače. Drugi susret tijekom priprema u SAD-u nogometaši BiH igraju 3. lipnja s Meksikom u Chicagu, a do početka SP-a odigrat će još jedan kontrolni susret s mladom ekipom Santosa, 9. lipnja.

Reprezentacija BiH na SP-u nastupa u grupi s Argentinom, Nigerijom i Iranom. Prvi susret igraju s Argentinom 15. lipnja u Rio de Janeiru u 19 sati po lokalnom vremenu (16. lipnja u 00.00 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Zukanović nije otputovao u SAD zbog vize

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Sjedinjene Države gdje će nastaviti pripreme za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U SAD je trebalo da putuju 24 igrača, ali se u zrakoplovu, zbog administrativnih problema, nije našao defanzivac Ervin Zukanović koji nije dobio vizu.

Zukanović je Agenciji Fena kazao da je razočaran zbog ovog problema te da mu nije poznato zbog čega je došlo do toga. No, nada se da će što prije dobiti vizu i pridružiti se ekipi.

Kopirati
Drag cursor here to close