1. rally neum

Neum prvi put organizira automobilistčku utrku

Sport / Flash | 24. 03. 2016. u 10:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja automobilistička sezona počinje za prvih dana travnja. Prvog i drugog travnja održat će se prvo natjecanje iz Rally Šampionata BiH i Rally Kupa BiH, a održat će se u Neumu.

Bit će to prvo automobilističko natjecanje u jedinom bh. gradu na moru, a održava se pod nazivom "1. Rally Neum 2016". Natjecanje se održava u organizaciji Auto kluba ArcRACING Sarajevo i pod pokroviteljstvom Općine Neum i načelnika dr. Živka Matuška.

Ovogodišnji Rally Neum, prvi u nizu, održat će se u pravoj tradiciji kratkih, tzv. sprint relija, a vozače očekuje jedna staza duga oko 8.000 metara, na kojoj će se dva brzinska ispita voziti u jednom, a dva u drugom smjeru.

Staza je dio stare ceste Vranjevo selo – Duži – Moševići nalazi se u zaleđu Neuma, svega tri kilometra od servisnog parkirališta smještenog na obali uz Hotel Sunce. Ukupna duljina dionice koju će pokriti sve posade iznosi oko 88 km, od čega 33 km otpada na brzinske ispite.

'Planirana četiri brzinska ispita znače i jednak broj prilika za sve gledatelje da reli gledaju na stazi brzinskog ispita, ali se ipak najveći dio njih očekuje na tribinama Športskog centra Neum, ispred kojeg će biti upriličen start brzinskih ispita Neum 1 i Neum 2 te na ceremonijalnom startu, u petak, 1. travnja u 19 sati ispred Hotela Sunce', poručuju izAK ArcRACING.

“1. Rally Neum 2016.” završava ciljnom ceremonijom i proglašenjem pobjednika u subotu u 16.30 sati, također na svečanoj rampi kod Hotela Sunce.

Organizator ističe da se uz domaće natjecatelje očekuju i oni iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, kao i daleke Švedske. Svi oni borit će se za bodove u okviru Rally Kupa BiH, dijela prvenstva namijenjenog nositeljima stranih licenci.

Neum je prva od četiri postaje Rally prvenstva BiH 2016. godine, koje su ujedno i utrke u okviru Rally Kupa BiH, u kojem se natječu vozači sa stranim licencama. Nakon zagrijavanja na moru, 10./11. lipnja slijedi “42 INA Delta Rally 2016.”, a onda na red dolazi “10. Rally Jahorina 2016.” – bh. predstavnik u kalendaru CEZ Prvenstva koji će biti bodovan i za Prvenstvo Srbije.

Rally prvenstvo BiH završava na “49. Serbia Rallyju 2016.”, gdje će se jedan od dva dana bodovati za PBiH i Kup BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close