Dugoročni planovi

Nepobjedivi Novak Đoković najavio kraj karijere

Sport / Ostali sportovi | 27. 04. 2015. u 14:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je postao prvi tenisač koji je osvojio prva tri Masters turnira u istoj godini (Indian Wells, Miami, Monte Carlo), Novak Đoković je objavio kakvi su mu dugoročni teniski planovi.

Najbolji tenisač svijeta je za talijanske medije otkrio kako već ima plan za povlačenje, ali to neće biti u sljedećih pet godina, piše Jutarnji list.

"Igrat ću još pet, šest godina. Osjećam da imam toliko snage u nogama. Rođenje sina Stefana dalo mi je novu energiju za igranje tenisa i novi smisao životu. Naravno, još je mali pa ga ne mogu voditi po svijetu.

Dani uoči njegovog rođenja su mi donijeli nevjerojatan spokoj, a kad se rodio, nisam razmšljao ni o čemu drugom", otkrio je Nole na pragu 28. godine razmišlja dugoročno.

Đoković će za manje od mjesec dana (22. svibnja) napuniti 28 godina, a sljedeći izazov nakon tri osvojena Mastersa ove sezone mu je nastavak rekordnog niza u Madridu 3. svibnja.

Poslije toga mu slijedi izazov karijere - osvajanje Roland Garrosa, jedinog od četiri Grand Slam turnira koji još nema u zbirci (ima osam naslova - pet Australian Opena, dva Wimbledona i jedan US Open), prenosi Jutarnji list.

S obzirom na trenutnu formu, i u Parizu će biti najveći favorit, što je ovih dana priznao i deveterostruki osvajač Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close