Juniori i juniorke

Nefisa Berberović osvojila turnir u Mostaru

Sport / Flash | 22. 09. 2014. u 09:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli tjedan na terenima Teniskog kluba Mostar je odigran međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Ovo je turnir koji je već tradicija od 2000. godine i igra se po kalendaru međunarodne teniske federacije (ITF).

Na turniru je nastupilo preko stotinu igrača u ženskoj i muškoj konkurenciji, iz sedamnaest europskih zemalja. Osim iz naše zemlje, tu su bili predstavnici Srbije, Hrvatske, Češke, Rusije, Slovačke, Njemačke, Poljske, Crne Gore, Moldavije, Slovenije, Mađarske, Japana, Nizozemske, Austrije, Francuske i Rumunjske.

Turnir se igrao osam dana i to dva dana kvalifikacija od 14. do 20. rujna i šest dana glavnog turnira od 16. do 21. rujna.

Ženski turnir je osvojila domaća Igračica Nefisa Berberović kao nepostavljena igračica. U finalu je bila bolja od Slovenke Nike Kozar sa 3:6, 6:3 i 6:4. U konkurenciji ženskih parova slavila je kombinacije Češke i Austrije, Bayerlova Michaela i Ilovska Carolina. U finalu su bile bolje mađarsko srpskog para rezultatom 6:3 i 6:4.

Bosnu i Hercegovinu su zastupale dva para djevojaka - Berberović/Karić koje su ispale u drugom kolu i Zovko/Kačić iz domaćeg kluba i one su ispale u prvom kolu.

Juniori su došli iz deset zemalja a Hrvati su opet bili najbrojniji s osam, a BiH je opet na drugom mjestu s pet predstavnika. Domaći tenisač Sanin Zukić, kao četvrti nositelj turnira, u polufinalu je izgubio od Slovaka Lukasa Klajna, a Marino Alpeza u četvrtfinalu, također od finaliste Lukasa Klajna.

Još dvojica mladih tenisača iz mostarskog kluba su sudjelovali u kvalifikacijama, Andrej Grubišić i Filip Džakula. Nisu se uspjeli plasirati u glavni turnir.

Turnir je osvojio Poljak Mihalek Oskar. On je u finalu savladao Austrijanca Klajna s 2:1 u setovima protiv Klajna. Najbolji par su bili Slovaci Lukas Klajn i Tomas Liska. U finalu su bili boli od mješovitog hrvatsko ruske kombinacije Antoljak Chepelev.

Kopirati
Drag cursor here to close