1993-2016

Navršile se 23 godine od smrti velikana europske košarke

Sport / Košarka | 07. 06. 2016. u 07:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Wroclawu šestog lipnja 1993., u kvalifikacijama protiv Slovenije, u jednoj sasvim rezultatski nevažnoj utakmici, kapetan je posljednji put predvodio hrvatsku reprezentaciju. Sljedećeg dana krenuo je s momčadi prema Zagrebu. Iskrcao se u Frankfurtu, pozdravio s ostatkom momčadi i autom produžio prema Münchenu. Preko Ingolstada, navodi Index.

"Stojko, gdje ćeš spavati? U Intercontiju. Ok. Nazvat ću te večeras telefonom". Nije nazvao. Njegove stvari sletjele su u Zagreb. On se nije vratio.

Na današnji dan, prije točno 23 godine u prometnoj nesreći kod mjesta Ingolstadta na autocesti Frankfurt - München poginuo je jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, Dražen Petrović.

Draženova predanost košarci, njegova dobrota, fanatični pristup radu izniman karakter i nevjerojatna ljubav prema poslu koji je obavljao, očaravali su. Od Dražena je bilo i većih talenata, ali rijetki su oni koji su mu se približili.

Postavio je nove standarde u igri. Kao dijete vodio je svoju Šibenku do naslova prvaka bivše države. S Cibonom se dva puta penjao na europski tron, a Draženove zagrebačke godine najviše su upamtili u Madridu.

Kopirati
Drag cursor here to close