Njemačke 'Fukare'

Navijači Borusije iz Dortmunda došli da podrže Slobodu

Sport / Flash | 17. 04. 2016. u 14:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjoj utakmici između Slobode i Širokog Brijega nazočila su trojica nogometnih fanova iz Njemačke, koji su, kako su izjavili za Fenu, kazali da su došli podržati Slobodu na putu ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Naime, iz Dormunda su u Tuzlu došli Walter Materna i Klaus Wenge, te Tuzlak koji trenutno s obitelji živi u Njemačkoj, Mugdim Softić Mudži.

"Materna i Wenge "zagriženi“ su navijači Borusije iz Dortmunda, a unazad godinu i Slobode. Oni više od 20 godina imaju godišnje ulaznice za sve utakmice Borusije. Međutim, propustit će današnju utakmicu Bundeslige između Borusije i Hamburgera SV da bi gledali utakmicu Sloboda-Široki Brijeg i podržali ekipu s Tušnja u nastojanjima da osvoji prvi naslov prvaka Bosne i Hercegovine", ispričao je Softić za Fenu.

Dvojica Nijemaca nikada prije nisu bili u BiH, a Softić im je obećao da će ih prvom prilikom dovesti i da, ujedno, pogledaju jednu utakmicu Slobode.

"Učinilo mi se zgodnim da ih dovedem na utakmicu sa Širokim Brijegom, jer je to jedna od jačih utakmica do kraja prvenstva. Pristali su i nakon posjete Sarajevu došli smo u Tuzlu i danas smo nas trojica Fukare", kaže Softić.

Njemački navijači ističu da im je vrlo lijepo u BiH, a kao i svi stranci, oduševljeni su ćevapima.

"Danas navijamo za Borusiju i Slobodu i nadamo se pobjedama", kazali su uglas Materna i Wenge.

U masi navijača na Tušnju danas su se našla iz trojica nogometnih fanova pristiglih iz Njemačke. Za očekivati je da njihov put do Tuzle neće biti uzaludan.

Kopirati
Drag cursor here to close