FSS

Navijači Albanije ne mogu na stadion, ako netko dođe biti će uhićen

Sport / Nogomet | 12. 10. 2014. u 12:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenik za sigurnost Nogometnog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov rekao je danas da navijači Albanije definitivno neće moćina zočiti utakmici protiv Srbije u Beogradu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, kao i da će u suprotnom svaki pojedinac biti odstranjen i procesuiran u skladu sa zakonom.

"Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov savez uvažio preporuku UEFA. Ulaznice koje su dobili bit će nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (s navijačkim obilježjima, prim. aut) bit će odstranjen i kasnije procesuiran", rekao je Mirkov Tanjugu.

On je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada reprezentacija Srbije bude gostovao u Elbasanu 8. listopada sljedeće godine.

FSS je prvobitno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, što su Albanci prvo odbili, ali su na kraju poslušali preporuku UEFA-e.

Predstavnici FSS nisu mogli da garantirati sigurnost gostujućim navijačima, pošto Albanci nisu željeli dostave popis imena i prezimena navijača, iako je to predviđaju propisi UEFA-e, navodi Tanjug.

Utakmica skupine I kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj između Srbije i Albanije igra se u utorak, u 20:45 sati, na stadionu Partizana.

Kopirati
Drag cursor here to close