Golijada

Napoli srušio Milan; na Apenine preselili Rog i Pašalić

Sport / Nogomet | 28. 08. 2016. u 06:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Napolija pobijedili su Milan 4:2 ostvarivši prvu pobjedu sezone.

Napoli je vodio 2:0, Milan je potom u izjednačio, da bi domaćin do kraja susreta zabio još dva gola za slavlje.

Junaci u Napolijevoj pobjedi bili su Poljak Arkadiusz Milik i Španjolac Jose Callejon.

Poljak je zabio prva dva gola na utakmici u 18. i 33. minuti, a Callejon druga dva (74, 90+4), te bio asistent za drugi gol.

Strijelci za Milan bili su Mbaye Niang (51) i Suso (55). Gosti su utakmicu završili s dva igrača manje. U 75. minuti je isključen Slovak Juraj Kucka, a dvije minute prije kraja i Niang.

Podsjetimo, dva hrvatska mlada nogometaša su u subotu realizirali transfere u Seriju A.

Mario Pašalić (21) karijeru će nastaviti u redovima talijanskog velikana Milana. Nakon što je uspješno prošao liječnički pregled, Pašalić je potpisao ugovor na jednu sezonu. Na San Siro dolazi kao član Chelsea na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora na kraju sezone.

"Presretan sam i ponosan što dolazim u jedan od najvećih klubova na svijetu", kazao je Pašalić nakon potpisa ugovora.

"Pašalić voli biti u srcu igre, voli igrati s loptom u nogama. Može kvalitetno igrati s obje noge", napisali su Talijani.

Prošle sezone bio je na posudbi u Monacu, a sezonu prije toga u redovima Elchea. Za Chelsea je potpisao 2014. godine stigavši iz Hajduka, ali još uvijek nije upisao niti jedan službeni nastup za 'Bluese'.

Dinamo i Napoli dogovorili su sve detalje oko prelaska Marka Roga u redove talijanskog kluba s kojim će mladi igrač potpisati petogodišnji ugovor, piše na službenim stranicama hrvatskog prvaka.

- Jako sam sretan što odlazim u veliki klub i talijansku ligu, ali s druge strane nije mi lako otići iz Dinama i Zagreba. Proveo sam ovdje krasnu godinu, osvojili smo duplu krunu, igrali Ligu prvaka i sada ponovili taj fantastičan uspjeh. Svojim sada već bivšim igračima želim puno sreće u nastavku sezone, rekao je Marko pa nastavio: Što se mene tiče, jedva čekam priključiti se novoj momčadi, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i siguran sam da ću pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Hvala Dinamu, navijat ću njih, ali moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba - Napolija.

Kopirati
Drag cursor here to close