Svaka čast

Mostarci dočekali europskog prvaka Marina Brkića

Sport / Flash | 10. 02. 2016. u 20:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Brkić europski prvak za kadete, u srijedu navečer je svečano dočekan u OŠ Petra Bakule u Mostaru.

Na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo na Cipru, Marin Brkić okitio se zlatom u kategoriji juniora do 76kg. U šest mečeva apsolutno je dominirao i svladao sve svoje protivnike.

Pobijedio je predstavnike Kosova, Austrije, Hrvatske, Italije, Češke, i u finalu predstavnika Ukrajine, čime mu se revanširao za poraz na prethodnom svjetskom prvenstvu.

''Imao sam šest teških borbi, ali bio je moj dan i posložile su se neke stvari koje se moraju posložiti i osvojio sam zlatnu medalju. Konkurencija je bila jaka, iz svake europske zemlje dolazio je najbolji karataš, tako da nije bilo loših natjecatelja'', rekao je Brkić na dočeku.

Ova medalja je kruna Marinove dosadašnje karijere u kojoj je imao mnogo uspjeha, a od dosad osvojenih medalja se izdvajaju srebrna na europskom kadetskom prvenstvu i zlatna medalja na prvenstvu Balkana.

Osvajanjem ove medalje Marin je napravio velik iskorak u svojoj karijeri i potvrdio dominaciju u europskom karateu. Ovo je prva juniorska zlatna medalja za Hercegovinu i Sveučilišni karate klub 'Neretva' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close