Bowling klub Mostar

Mostar će biti domaćin međunarodnog kuglačkog turnira

Sport / Flash | 30. 03. 2015. u 12:28 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Mostarac osvojio drugo mjesto na bowling natjecanju u Zenici Bowling klub Mostar će krajem svibnja biti domaćin trećeg natjecanja u kuglanju '3. Mepas Open'

Naime, na bowling turniru 'Zenica open 2015.' Mostarac Oliver Šunjić je među gotovo 80 natjecatelja osvojio drugo mjesto. Pobjednik zeničkog turnira bio je Ramo Omerašević, dok je treće mjesto osvojio Milan Hreščak. S obzirom da su članovi mostarskog kluba jedini iz cijele Hercegovine koji su se natjecali na bowling turniru ovakav rezultat je vrlo značajan.

Mostarski ljubitelji bowlniga okupljeni u 'Bowlnig klubu Mostar' svaki dan redovito treniraju više od dvije godine, sudjelovali su na brojnim natjecanjima osvajali nagrade, a i sami su organizirali prijateljska natjecanja i turnire.

''U sezoni 2014/2015 naša ekipa sudjeluje u Bowling ligi BiH gdje se natječe 16 ekipa za titulu prvaka BiH. Naši članovi su sudjelovali u pojedinačnim i ekipnim kategorijama na službenim natjecanjima veliki Regional open u Zagrebu, Masters u Zenici 2014 gdje je naš igrač Dalibor Ćosić u konkurenciji preko 70 natjecatelja zauzeo sjajno 2 mjesto i Challenger turnir u Beogradu'', rekli su za Bljesak.info u Bowlnig klubu Mostar.

''Do sada smo organizirali prijateljska bowling natjecanja i turnire Amaterska liga Mostara i pojedinačna liga Mepas Malla, aktivno sudjelujući u njima. U zadnje dvije godine uspješno organizirali, sad već tradicionalni 'Mepas Open turnir' na kojem je sudjelovalo preko 50 natjecatelja iz svih dijelova BiH. Ove godine osim iz BiH očekujemo i natjecatelje iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Austrije čime bi turnir poprimio međunarodni karakter'', rekli su nam iz Bowling kluba.

Veliki broj novootvorenih bowling centara širom BiH, kako kažu iz mostarskog kuglačkog kluba daju realnu nadu da će ovaj sport doživjeti još veću promociju i medijsku pozornost i doći na zavidan nivo poput svih zemalja u okruženju i šire.

''Europski bowling savez već broji 48 nacionalnih saveza dok Svjetski je već na broju 114 nacionalnih saveza i ovaj sport je već toliko popularan i masovan da se u krugovima Olimpijskog komiteta već raspravlja o mogućnosti da ovaj sport bude priključen kao jedan od sportova na Olimpijskim Igrama. Nadamo se kako ćemo našim aktivizmom i radom uspjeti zainteresirati ljude za kuglanje'', kažu nam iz Bowling kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close