Natjecanje

Mostar bio domaćin županijskog natjecanja u malom nogometu i odbojci

Sport / Flash | 09. 04. 2015. u 21:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Yunus Emre Enstitüsü Turski kulturni centar Mostar organizirao je malonogometni turnir za dječake i turnir u odbojci za djevojčice koji kao drugi strani jezik u školama uče turski jezik na području HNŽ. Malonogometni turnir je organiziran u 3 etape, i to po jedan kvalifikacijski turnir u Konjicu 25. ožujka i u Mostaru 2. travnja, te finalni turnir u Mostaru 8. travnja 2015. godine dok je turnir u odbojci održan 2. travnja 2015. godine.

Na prvom kvalifikacionom turniru održanom u Konjicu su sudjelovali: II osnovna škola Konjic, O.Š. Čelebići, O.Š. Seonica, I osnovna škola Konjic i O.Š. Parsovići. Turnir je igran na bodove, a najuspješnije ekipe su bile II osnovna škola Konjic sa 10 osvojenih bodova i O.Š. Čelebići sa 7 bodova.

O.Š. Parsovići i O.Š. Seonica su osvojile po 4 boda, a I osnovna škola Konjic je osvojila 1 bod. Prve dvije ekipe izborile su svoje mjesto na županijskom finalnom turniru koji se održao 8. travnja u Mostaru. Publika u dvorani je imala priliku gledati kvalitetan nogomet sa ukupno 22 gola u 10 utakmica.

Na drugom kvalifikacionom malonogometnom turniru održanom 2. travnja u O.Š. 'Mustafa Ejubović - Šejh Jujo' sudjelovale su sljedeće ekipe: IV osnovna škola Mostar, O.Š. Blagaj, O.Š. 'Mustafa Ejubović', O.Š. Zalik, O.Š. Vrapčići, O.Š. Gnojnice, O.Š. 'Omer Maksumić', O.Š. 'Mujaga Komadina' i O.Š. Bijelo Polje. Ekipe su podijeljene u dvije grupe u kojima su timovi međusobno odmjeravali snage. Prvoplasirane ekipe u grupama izborile su učešće na finalnom županijskom turniru. Prvo mjesto u grupi 'A' osvojila je O.Š. Zalik, a u grupi 'B' O.Š. Gnojnice. Na ovom kvalifikacionom turniru postignuto je 48 golova.

Finalni županijski turnir u malom nogometu koji je organizirao Yunus Emre institut Turski kulturni centar Mostar održao se u srijedu. U finalno natjecanje su se plasirale ekipe: II osnovna škola Konjic, O.Š. Čelebići, O.Š. Zalik, O.Š. Gnojnice, O.Š. 'Alija Isaković' Prozor, O.Š. 'Suljo Čilić' Jablanica, Prva osnovna škola Stolac i O.Š. Čapljina. Predstavnici škola na ovo natjecanje došli su u pratnji navijača za koje je također bio organiziran prijevoz i doček u dvorani. Pred početak turnira prisutnima se obratio organizator, a nakon toga su sudionici podijeljeni u dvije grupe. Na turniru je postignuto nevjerojatnih 65 golova.

Iako su u grupi A O.Š. Zalik i O.Š. Gnojnice imali jednak broj bodova, po 7, te neriješen rezultat iz međusobnog duela prvo mjesto u grupi 'A', a time i svoje mjesto na federalnom natjecanju u malom nogometu izborila je ekipa O.Š. Zalik na osnovu bolje gol razlike u toj grupi.

U grupi 'B' slika je bila mnogo jasnija, gdje je O.Š. 'Alija Isaković' iz Prozora osvojila maksimalan broj bodova 9, te se također plasirala na federalni malonogometni turnir. Na kraju su ove dvije ekipe odigrale revijalni meč za prvo mjesto u županiji, a bolja je bila ekipa O.Š. Zalik rezultatom 6:1. Važno je istaknuti da je početni udarac na meču izveo generalni konzul Republike Turske u Mostaru Tolga Bermek koji je također bio prisutan na ovom turniru.

Veliko finale na nivou Federacije BiH bit će održano 16. travnja. Svim ekipama organizatori su poželjeli mnogo uspjeha, sreće i naravno golova za što imaju i razlog jer prve tri ekipe pobjednice će kao nagradu dobiti putovanje u Tursku.

Turnir u odbojci za učenice je održan 2. travnja u O.Š. Zalik. Na turniru su sudjelovale sljedeće škole: II osnovna škola Konjic, O.Š. 'Mustafa Ejubović - Šejh Jujo', O.Š. Zalik, O.Š. Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, O.Š. Seonica, IV osnovna škola Mostar i O.Š. Alija Isaković iz Prozora. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, te su igrale mečeve na dva dobijena seta. Dvije najuspješnije ekipe na nivou županije su O.Š. 'Mustafa Ejubović - Šejh Jujo' i II osnovna škola Konjic, i one će sudjelovati na velikom finalu na nivou FBiH, koje će se kao i malonogometni turnir održati 16. travnja 2015. godine u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close