Posjet ''Bilih''

Mlada ekipa Hajduka u Čapljini nadigrala reprezentaciju Lige doline Neretve

Sport / Flash | 19. 04. 2014. u 14:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije završene Lige doline Neretve danas je na gradskom stadionu ''Bjelave'' u Čapljini odigrana nogometna utakmica između reprezentacije Lige doline Neretve i Nogometnog kluba ''Hajduk'' u generaciji 2003 godište i mlađi.

Nogometaši Hajduka bili su puno bolji te pobijedili rezultatom 5:0, a golove za Splićane postigli su Šimo Šolić (2), Antonio Jelić i kapetan Martin Baturina (2), koji je bio i najbolji igrač utakmice.

Trener hajduka Teo Pirija istaknuo je kako je cijeloj ekipi Hajduka, kako igračima tako i stručnom stožeru, pravo zadovoljstvo doći u Hercegovinu.

''Kao što je svima poznato Hajduk ima veliki broj navijača u Hercegovini i naša je obaveza praktički u svim selekcijama da se pojavimo, da budemo tu da, obiđemo naše navijače i da budemo prisutni što je moguće više.

Što se tiče same utakmice mislim da je razlika u kvaliteti debelo na našoj strani. Ipak klinci koji su svakodnevno u procesu treninga i to bolje pokazuju na terenu.

Mi širimo bazu, i ovo što smo ovdje vidjeli su uglavnom klinci koji su iz Splita i okolice, a imamo 2-3 klinca iz Baške vode, Makarske i Trogira, no u principu baza je uglavnom u Splitu jer moramo na vrijeme prepoznati talente i ostaviti ih u Hajduku.

I u reprezentaciji Lige doline Neretve ima talenata, i već prošlog vikenda je naš glavni skaut Nenad Pralija bio u obilasku turnira i tada smo evidentirali nekoliko klinaca koji su interesantni i mi ćemo svakako povesti računa ubuduće, a današnja utakmica je potvrdila ta imena koja smo zapisali, i baš oni su se pokazali kao najbolji'', kazao je Pirija za Bljesak.info.

Martin Baturina, igrač utakmice , rekao je kako je utakmica danas je bila odlična.

''Mi smo pokazali ozbiljnost i kvalitetu što se pokazalo i rezultatom od 5:0. Drago mi je što smo pobijedili i čestitam svim svojim suigračima. Moj idol u Hajduku je Kouasi, a od stranih Messi i Neimar'', rekao je Baturina, inače sin poznatog igrača Hajduka Mate Baturine.

Boro Jovanović, osnivač i povjerenik Lige doline Neretve ističe kako se u ovogodišnjoj ligi odigrala 91 utakmica, a ovo danas u Bjelavama bila je 92.

''Obećao sam na kraju lige dovesti Hajduka u njihovoj generaciji i djeca su imala tu priliku i čast da se natječu sa njima. Vidim im radost i osmijeh na licima, znači da je im je bilo drago, bilo je nešto i publike znači da smo pogodili i nastojat ovo ponoviti i dogodine te da nekakav kontinuitet Hajduka bude prisutan u Čapljini.

Sad kada Čapljina odabere vodstvo sjest ću s njima i izraditi plan da pokrenemo nešto da se nešto napravi, a mene zanima samo da djeca uspiju i tu sam da im pomognem.

Razlika između ove dvije ekipe koje su igrale danas je u treningu, jer Hajduk već skupa nastupa dvije godine, a ova reprezentacija je sastavljena od igrača od Mostara do Ploča, iz svake ekipe po jedan, dva ili eventualno tri igrača.

Neka imena iz ove ekipe već su zapela za oko skautima Hajduka, a na njima je koliko će biti uporni u uspjeti u svom sportskom putu'', rekao je Jovanović.

Kopirati
Drag cursor here to close