Namještanje utakmica

Miljenko Bošnjak, igrač GOŠK-a, osuđen na devet mjeseci zatvora

Sport / Nogomet | 13. 12. 2011. u 16:24 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sedmomjesečnog suđenja od 15 optuženih u slučaju offside zagrebački Županijski sud 13 je nepravomoćno osudio na kazne zatvora do 10 mjeseci, a dvoje na uvjetnu kaznu. Nogometaši koji su namještali susrete kao članovi prvoligaša Varteksa, Međimurja i Croatije iz Sesveta, ukupno moraju vratiti 1,2 milijuna kuna.

Osuđen je, između ostalih i aktualni igrač GOŠK-a iz Gabele Miljenko Bošnjak i to na devet mjeseci zatvora i povrat 10 500 eura.

Bošnjak, kojeg je u Gabelu 'proslijedio' NK Široki Brijeg kojem se trebao naknadno priključiti (navodno po završetku afere), bio je jedan od aktera i u medijskom prepucavanju između Širokog Brijega i Zrinjskog. Zlatan Mijo Jelić i Josip Bevanda 'preoteli' su Bošnjaka Anti Vidačku noć prije nego je ovaj trebao potpisati ugovor s mostarskim klubom, tvrdio je nedavno predsjednik HŠK Zrinjski.

Zvučno ime među osuđenicima je i Miljenko Mumlek, nogometaš sa vrlo zavidnom karijerom, koji je nastupao i u Dinamu te upisao osam nastupa za reprezentaciju. Mumlek je, navodno, tvrdio da su igrači Varteksa zbog financijske krize u klubu i izostanka bilo kakvih primanja mjesecima bili prisiljeni 'zarađivati' namještanjem. Ništa manje znan nije ni Jasmin Agić, bivši igrač Rijeke i Dinama.

Bh javnosti poznati su i Mario Čižmek, 36-godišnjak koji je bio prvak BiH s čitlučkim Brotnjom te Posušak Ante Pokrajčić.

Osuđeni su: Mario Čižmek – deset mjeseci zatvora i povrat 20.500 eura, Dario Šušak – osam mjeseci i povrat 15.500 eura, Ivan Banović – devet mjeseci i povrat 28.500 eura, Jasmin Agić – devet mjeseci i povrat 26.500 eura, Saša Mus – osam mjeseci i povrat 10.000 eura, Marko Guja – uvjetno sedam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine i povrat 12.500 eura, Ante Pokrajčić – devet mjeseci i povrat 10.500 eura, Miljenko Bošnjak (svi navedeni sudjelovali u namještanju kao igrači NK Croatia Sesvete) – devet mjeseci i povrat 10.500 eura, Goran Jerković (pomoćni trener NK Croatia Sesvete) – deset mjeseci i povrat 25.000 eura, Tomislav Zubak (sportski direktor NK Croatia Sesvete) – devet mjeseci zatvora, Zoran Ivančić (Varteks) – uvjetno osam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine, Miljenko Mumlek (Varteks) – sedam mjeseci zatvora, Andrija Balajić (Varteks) – sedam mjeseci zatvora, Neven Vuljanko (Međimurje) – šest mjeseci zatvora, Nikola Melnjak (Međimurje) – sedam mjeseci i povrat 6000eura.Svoj 15-ici u kaznu je uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru, a to je po mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close