mostarski kauboj

Marić: Bit ću na dočeku u Mostaru poslije OI

Sport / Flash | 03. 05. 2016. u 07:11 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaš iz Mostara Marino Marić uživa u svojoj najboljoj godini, barem kada je njegova reprezentativna karijera u pitanju.

S Hrvatskom je u 2016. uzeo europsku broncu i plasirao se na svoje prve Olimpijske igre.

– Uvijek kad su me pitali za reprezentaciju, govorio sam da čekam svoju priliku. Kad sam je konačno dobio, iskoristio sam je. Za mene ništa od toga nije iznenađenje jer sam znao da mogu pružati partije na toj razini i da mogu to ponavljati. To i jeste važno jer je kontinuitet pokazatelj prave vrijednosti. Treba se nastaviti dokazivati i ubuduće, govori Marino Marić za Dnevni list.

– Ova nova ekipa je imala sreće dobro se uklopiti, važno je da nas ide i da smo prihvaćeni. Za mene se osobno puno toga promijenilo, po pitanju statusa i rejtinga. Pogotovo javnosti jer je tijekom Eura u Poljskoj bila velika euforija, ljudi me sad drukčije gledaju. Meni je sve pomalo i smiješno, ali s druge strane se treba znati i nositi s tim, jer sve to ima pozitivne i negativne strane. Puno toga odvlači pozornost, a igrač mora ostati fokusiran.

Ždrijeb olimpijskog turnira je obavljen u petak, a Hrvatska je smještena u skupinu A upravo zajedno s Francuskom i Danskom, te Katarom, Tunisom i Argentinom.

– Sigurno da treba pokušati ići do kraja, iako je lakše kazati nego ostvariti. Puno je neugodnih ekipa, a tu ubrajam i one neeuropske koje super igraju. Mi smo sve podredili cilju, ali lako je ovako pričati, vidjet ćemo što će biti. Sport je nepredvidiv, ali mi idemo opušteno i hrabro, pa valjda barem bude srebro na kraju, dodao je Marić.

Euforija oko rukometne reprezentacije Hrvatske tijekom Eura u Poljskoj, a o kojoj govori Marić, se itekako osjetila i u Mostaru gdje je pripremljen svečani doček za Igora Karačića i Marina Marića koji ipak nije stigao.

– Morao sam ispoštovati klupske obveze i otputovati u Njemačku. Krivo mi je što nisam bio na dočeku, ali se nadam da će ponovno biti prilike za takvo jedno slavlje, zaključio je Marić za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close