Blizu play-offa

Mamić: Ovakav Dinamo zaslužuje podršku!

Sport / Nogomet | 31. 07. 2014. u 10:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan nakon pobjede 1:0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u srijedu u gostima kod danskog Aalborga.

No, dodao je da mora pronaći način da momčad oslobodi grča kakav su imali u prvom poluvremenu, objavljeno je na internetskom portalu Dinama.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje. Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično. To je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad", rekao je trener nakon utakmice.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio bezopasan, dok su Danci imali jednu stopostotnu priliku, te nekoliko poluprilika. Ipak, u 49. minuti Brozović je odličnim udarcem sa 16 metara iskosa pogodio za pobjedu Dinama. Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

"Jako sam sretan reakcijom u nastavku nakon što smo popričali na poluvremenu. Na koncu je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, sa četiri razlike, ali taj grč i nedostatak mirnoće u završnici nas je koštao. Ne znam što je tome razlog, možda važnost utakmice. No, čim prije to riješimo bit ćemo puno bolji. Naravno, treba naglasiti da se u nogometu pita i protivnika, a mi smo dobili jako dobru momčad koja dugo igra zajedno, imaju puno uigranih stvari i morat ćemo se jako pomučiti u Zagrebu da bi prošli u play-off. Mislim da je ovo odlična pozivnica navijačima da nas dođu bodriti jer će nam trebati njihova podrška. Ova momčad zaslužuje podršku i čeka nas još težak posao da osiguramo europsku jesen", izjavio je Zoran Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close