debitirao za zrinjski

Lončarić: Nije bilo lako sjediti na tribinama

Sport / Nogomet | 25. 11. 2015. u 15:37 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo se trener Zrinjskog Vinko Marinović dvoumio koga staviti na vrata gola mostarske ekipe nakon što se ozlijedio Goran Karačić.

Marinovićeva dvojba bila je između mladog Krešimira Bandića, koji je branio jednu i pol utakmicu ove sezone, te iskusnog Filipa Lončarića koji nije upisao ni minutu za mostarsku momčad, koji prije prošlog vikenda nije bio čak ni na klupi.

Na kraju se odlučio za Lončarića i, sudeći po rezultatu, nije pogriješio, jer je Zrinjski slavio bez primljenog gola.

“Zadovoljan sam kako je prošao debi. Pobijedili smo i nisam primio pogodak. Sve je prošlo OK”, kaže za Sportske novosti Lončarić.

Ovaj hrvatski vratar, nekadašnji golman Dinama, došao je u Zrinjski ovog ljeta iz Osijeka. Mostarski klub ga je doveo kao 'osiguranje' jer je momčad upravo bio napustio prvi vratar Ratko Dujković.

U Zrinjskom nisu htjeli ostati na dva neiskusna vratara, devetnaestogodišnjem Goranu Karačiću i nešto malo starijem Krešimiru Bandiću, pa su se odlučili za provjerenog vratara koji ima iskustvo iz Premijer lige jer je branio za Željezničar. No, nitko nije očekivao da će Karačić tako dobro braniti.

“Iskreno, očekivao sam da ću ranije braniti i da neću čekati debi toliko dugo, jer ipak sam doveden kao pojačanje. Međutim, poklopilo se da je Gogo branio odlično, a može braniti samo jedan”, ističe Lončarić koji kaže da nije bilo lako biti praktično u trećem planu.

“Nije lako, to je istina. Radiš, treniraš i čekaš svoju priliku. Pogotovo nije bilo lako sjediti na tribinama, ali golmanska sudbina je takva”.

Zrinjski će do kraja ove godine odigrati još samo dvije utakmice, sada u subotu protiv Drine na svom terenu i za desetak dana kod Travnika. I dok njegovi suigrači jedva čekaju da odu na zimski odmor, budući da su u punom pogonu neprekidno praktično cijelu godinu, Lončarić se praktično tek zagrijava.

“Preostaju nam te dvije utakmice u kojima ćemo pokušati pobijediti i na odmor otići sa što većom zalihom. A što se mene tiče, preostaju mi pripreme i borba za povjerenje trenera. Bit će dovoljno prostora u pripremama, treninga i utakmica, da se izborim za status. Nadam se da ću se izboriti i braniti na proljeće”, zaključio je Filip Lončarić u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close