europska liga

Liverpool preživio "pakao" Westfalena, Šahtar i Sevilla blizu polufinala

Sport / Nogomet | 07. 04. 2016. u 21:07 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najzanimljivijem ogledu među svim prvim utakmicama četvrtfinala Europske lige Borussija je odigrala 1:1 sa Liverpoolom i tako učinila dugi susret još zanimljivijim.

Liverpool je došao u vodstvo u 36. minuti golom Origija, a na početku drugog poluvremena Hummels zabija za domaćina i izjednačuje na 1:1.

Bio je to povratak bivšeg trenera Borussije, sadašnjeg Liverpoola Jurgena Kloppa koji je u Dortmundu dočekan emotivno.

Šahtar je u Portugalu pobijedio Bragu 2:1 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale. Golove za ukrajinski sastav zabili su Jaroslav Rakitski (45) i Facundo Ferreyra (75), dok je poraz Brage ublažio Wilson Eduardo (89).

Gostujuću pobjedu 2:1 ostvarila je i Sevilla protiv Athletic Bilbaoa. Bila je to prva Sevillina gostujuća pobjeda u EL ove sezone nakon jednog remija i četiri poraza. Bila je to i 65. pobjeda Seville u međusobnim susretima uz 63 slavlja baskijskog sastava.

Domaćin je poveo u 48. minuti devetim golom ove sezone Aritza Aduriza, no gosti su okrenuli rezultat, a strijelci su bili Timothee Kolodziejczak (56) i Iborra (83).

Pobjedu 2:1 ostvario je i Villarreal protiv Sparte Prag. Domaćin je poveo već u 3. minuti golom Cedrica Bakambua. Međutim, najzaslužniji za vodstvo 'Žute podmornice' bio je češki vratar David Bičik koji je prilikom ispucavanja lopte pogodio Bakambua.

Gosti su izjednačili golom Jakuba Brabeca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon ubačaja Boreka Dočkala iz kornera. Španjolci su u 64. minuti stigli do novog vodstva, ponovo golom Bakambua koji je lijepo pucao sa 18 metara.

Bio je to prvi poraz Sparte u 13 europskih susreta ove sezone, a Villarreal je upisao sedmu pobjedu uz tri poraza.

Uzvratni susreti su 14. travnja

Kopirati
Drag cursor here to close