Ljutnja

Liječnici napustili Bayern zbog sukoba s Guardiolom

Sport / Nogomet | 17. 04. 2015. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener munchenskog Bayerna Pep Guardiola nakon poraza svoje ekipe u prvoj četvrtfinalnoj utakmice nogometne Lige prvaka od Porta (1:3) optužio je liječnike da su krivci za neuspjeh, jer su izvan stroja Roben, Ribery, Martinez, Alaba, Schweinsteiger i Benati.

Nakon optužbi španjolskog stručnjaka kompletna liječnička služba Bayerna je napustila klub.Guardiola je tom prilikom sarkastično aplaudirao liječnicima koji su sjedili na klupi.

''Povjerenje je narušeno i zato odlazim iz kluba. Nakon Porta smo označeni krivcima za neuspjeh'', naveo je u priopćenju Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, glavni liječnik bavarskog kluba koji je za sobom povukao kompletnu službu.

Müller-Wohlfahrt (na slici) je u klubu od 1977. godine. Radi se o čuvenom stručnjaku čije su usluge koristili reprezentativci Njemačke, kao i Usain Bolt i Boris Becker.

Napustio je klub i 2008. godine zbog neslaganja s tadašnjim trenerom Jürgenom Klinsmannom, ali čelnici Bayerna su ga pozvali nazad u službu nakon Klinsmannovog odlaska.

Vodstvo Bayerna sa žaljenjem je prihvatilo ostavku svog dugogodišnjeg liječnika Hans-Wilhelma Mueller-Wohlfahrta i njegovog cijelog tima te da će pokušati što brže pronaći primjerenu zamjenu.

Dr. Mueller-Wohlfahrt gotovo je četiri desetljeća bio vezan za bavarski klub, a odlučio je zajedno sa svojom ekipom napustiti poziciju u srijedu, navodeći kao razlog da je liječnička služba neopravdano optužena za Bayernov poraz u Portu.

Više puta tijekom sezone je 72-godišnji liječnik dolazio u sukobe mišljenja s trenerom Pepom Guardiolom, koji zbog brojnih ozljeda (Robben, Ribery, Schweinsteiger, Alaba) već duže vrijeme nema na raspolaganju kompletnu momčad.

"Iz meni neznanih razloga na liječničku je službu svaljen najveći teret krivnje za poraz u Portu", izjavio je dr. Mueller-Wohlfahrt te dodao da je "trajno narušeno povjerenje između njega i vodstva momčadi".

Do pronalaska trajne zamjene za priznatog stručnjaka dr. Volker Braun će obavljati dužnost glavnog liječnika u Bayernu, objavio je klub u priopćenju u kojem su zahvalili dr. Mueller-Wohlfahrtu i njegovoj ekipi na svemu što su učinili do neželjenog rastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close