ništa od milijuna?

Kylian Mbappé odlučio ostati još jednu godinu u Monacu

Sport / Nogomet | 07. 06. 2017. u 22:02 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju Le Parisiena, Monaco ovoga ljeta ipak neće kasirati 135 milijuna eura za svoju najveću zvijezdu u usponu, Kyliana Mbappéa.

Ovaj dnevni list tvrdi kako će se Mbappe, nakon što apsolvira reprezentativne obveze, sastati s vodstvom Monaca i predsjedniku kluba priopćiti kako želi ostati u kneževini.

Skupa sa svojim roditeljima Mbappe namjerava postići dogovor s klubom za naredni iskorak i mogućnost nogometnog napredovanja u Monacu.

Umjesto La Lige, još bi najmanje jednu sezonu trebao igrati u Ligue 1. Krajnji je cilj da se svojim igrama u matičnome klubu nametne među 23 odabrana koji bi se našli na putu za Rusiju, gdje se iduće godine održava Svjetsko prvenstvo u nogometu.

To, međutim, ne znači da Mbappe odustaje od potpisa ugovora s Realom iz Madrida. Kako je proteklih dana objavio Radio Montecarlo, kraljevski klub je zavukao ruku u same dubine svoje blagajne, spremivši gomilu novca u iznosu od 135 milijuna eura na ime odštete.

Realu kupovina Mbappea u neku ruku ovisi o tome što će uraditi Álvaro Morata. Ukoliko Morata u Realu ostane i iduće sezone, kupovina Mbappea također može čekati do idućega ljeta.

Europskome prvaku najviše bi odgovaralo da Monaco uzme Moratu na posudbu, s opcijama otkupa ugovora, čime bi ih Mbappe izišao znatno povoljnije.

Međutim, ima i Monaco svoju matekatiku. Oni žele Mbappeu ponuditi poboljšane uvjete ugovora (ističe 2019. godine), čime bi dodatno učvrstili svoju poziciju i na kraju iduće sezone dobili neslućene novce za ovog talentiranog nogometaša.

Ostaje rizik da se Mbappe ozlijedi ili slijedeće sezone doživi neku vrst zastoja u razvoju, što će mu onda zasigurno umnogome umanjiti šanse za prelazak u veliki klub, a Monaco ne bi više mogao računati na novac koji mu se sada nudi za Mbappea.

Kopirati
Drag cursor here to close