okupila se hrvatska

Kovač: Pobjeda protiv Norveške nam može donijeti puno

Sport / Nogomet | 23. 03. 2015. u 12:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski izbornik Niko Kovač uoči važnog kvalifikacijskog dvoboja s Norveškom u Zagrebu, ima nekolicinu ozlijeđenih igrača, nekolicinu koji su se tek oporavili i počeli igrati, ali svi oni, osim Dejana Lovrena, konkuriraju za subotnju utakmicu.

Od posljednje reprezentativne akcije, utakmice protiv Italije na San Siru u studenom prošle godine, gdje je Hrvatska osvojila bod, Niko Kovač prvi je put okupio momčad koju uspješno vodi prema završnom turniru Europskog prvenstva 2016. Hrvatska subotnji dvoboj s Norveškom na Maksimiru (18 sati) dočekuje na vrhu ljestvice kvalifikacijske skupine H s deset bodova iz četiri dvoboja.

"Sigurno smo favoriti na papiru, ali to moramo potvrditi na terenu. Morat ćemo sve što smo dosad pokazali, opet ponoviti. Čeka nas vrlo težak protivnik i velik izazov", rekao je izbornik Kovač u ponedjeljak na konferenciji za medije uoči službenog okupljanja reprezentativaca u Zagrebu.

Hrvatska će tražiti put prema nova tri boda, ali Kovača ne bi u depresiju pao ni lošiji ishod.

"Pobjeda nam može donijeti puno, a lošijim rezultatom ne možemo ništa izgubiti", tvrdi Kovač koji na okupu ima dosta ozlijeđenih igrača, kao i onih poput Luke Modrića i Ivana Perišića, koji su dugo vremena izbivali s travnjaka i tek se vraćaju u pravu formu. Bez obzira o kojim se igračima radilo, Kovač nije čovjek koji će napraviti kompromis kad je u pitanju fizička sprema.

"Momci prvo moraju biti zdravi. Kod Perišića postoji nedostatak utakmica, ali se za njega ne bojim. Nadam se da je bol prošla i mislim da bi mogao biti spreman. Domagoju Vidi neće ništa značiti to što nije igrao zadnje dvije utakmice. No, ako imaš blokadu u nozi, imaš i blokadu u glavi. Zato imamo liječnike. Vjerujem da bi svi ozlijeđeni kroz četiri, pet dana trebali toliko ozdraviti da bi mogli i nastupiti."

Upitnik je stajao i uz ime Marija Mandžukića, ali Kovač za zdravlje napadača madridskog Atletica nije izrazio ni najmanju zabrinutost.

"Mandžu može zgaziti i tenk, a njemu ništa. On će biti zdrav i spreman. Došao je u Zagreb ranije, već je bio na terapijama."

Osim ozljede, oko Mandžukića se posljednjih tjedana zakotrljala priča o sukobu s trenerom Simeoneom.

"Mandžukić mi je rekao da je sve pod kontrolom. Sasvim drugačiji dojam dobijem kad čujem od njega tu priču, nego kad čitam o tome."

Pozvao je Kovač i navijače da u subotu u što većem broju dođu na Maksimir.

"Vjerujem u pobjedu uz pravi pristup i uz pomoć navijača, a siguran sam da će ih biti. Pozivam ih da podrže reprezentaciju. Mislim da su momci to zaslužili za sve što su dosad pokazali", zaključio je hrvatski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close